BAŞKAN TAFLAN TEPKİLİ

BAŞKAN TAFLAN TEPKİLİ

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan,turizm sezonu geldiğinde öğrencilerin evden çıkartılmasına tepki gösterdi.

BAŞKAN TAFLAN TEPKİLİ 

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan,turizm sezonu geldiğinde öğrencilerin evden çıkartılmasına tepki gösterdi.

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon’da yaşanan gelişmelere tepki gösterdi! Taflan; “Turizm sezonu geldiğinde öğrenciler evden çıkartılıyor!” diyerek oluşan mağduriyete tepki gösterdi. 

ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEYİN 
Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, üniversite öğrencilerinin Trabzon’da yaşadığı önemli bir sıkıntıyı gündeme taşıdı.
Başkan Taflan, kıt ekonomik imkânlarla zar zor Trabzon’daki kiralık evlere yerleşen üniversite öğrencilerinin turizm sezonu geldiğinde mağdur edildiklerini söyledi. Öğrencilerin turizm sezonu geldiğinde Körfez bölgesinden gelen turistlerle birlikte evlerden çıkartıldığını belirten Taflan, bunun ciddi bir mağduriyet yarattığını söyledi. 

TRABZON’DA SIKINTI BÜYÜK! 
Arapların Trabzon’da sezon kapandığı zaman ülkelerine döndüğünü kaydeden Taflan; “Dolayısıyla Trabzon’da üniversite öğrencileri ancak bir sene evlerde kalabiliyor. Normalde ev tutulduğu zaman oturulabildiği kadar oturulur. Ancak turizm sezonu gelince ev sahipleri evlerini Arap turistlere kiralamak istiyor. Öğrencileri evden çıkmaya zorluyorlar. Her yeni sene öğrenciler yeniden kendilerine ev bakmak zorunda kalabiliyor. Sonuçta taşınma maliyeti var. Öğrencilerin psikolojisi de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Eve girip çıkmak bunların hepsi ayrı birer maliyettir. Gidişatı iyi görmüyoruz. Sıkıntı böyle devam ediyor. Öğrenciler yer buldukları zaman da yüksek fiyatlarla karşılaşıyorlar. Ne yazık ki evlerini şartlı olarak kiraya veren ev sahiplerimiz bulunuyor. Öğrenci evi kiralayıp 4 sene o evde kalmak istiyor. Ama Arap turistler için yaz sezonu geldiğinde durum değişiyor. Arap turistlere kiraya vermek için belli bölgelerde ev sahipleri evlerini tahliye ediyor. Bu da ciddi mağduriyet oluşturuyor. Sezona endeksli bazı bölgelerde üniversiteli öğrencilerimiz ciddi problemler yaşıyor. Buna bir düzenleme getirilmesi şart gibi gözükmektedir!” dedi.