BAŞKAN GENÇ’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE KUTLAMA

BAŞKAN GENÇ’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE KUTLAMA

BAŞKAN GENÇ’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE KUTLAMA

BAŞKAN GENÇ’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE KUTLAMA 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yaptı. 

“MUHTARLIK MÜESSESESİNİN İŞLEVİ YADSINAMAZ”
Mesajında muhtarların vatandaşlarla ile belediye arasında bir köprü görevi gördüğünü belirten Başkan Genç; “Muhtarlarımız demokrasimizin en önemli saç ayaklarından bir tanesidir. Devlet ile vatandaş arasındaki ilişkilerin kurumsallaşmasında muhtarlık müessesesinin işlevi yadsınamaz bir gerçektir. Muhtarlarımız sorumlu oldukları köy ve mahallelerde devletimizi temsil etmenin yanında, her türlü mesele de vatandaşlarımızın da ilk muhatabıdır. Bunun bilinciyle hareket ederek göreve geldiğimiz andan itibaren muhtarlarımızı mesai arkadaşlarımız olarak gördük. Mahallelerimizdeki eksiklerin giderilmesinde, vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin belediyemize iletilmesinde muhtarlarımızın gayretli çalışmaları Ortahisar Belediyesi olarak bizim de en büyük motivasyon kaynağımızdır.” dedi. 
Başkan Genç, mesajında şunları kaydetti; 
“Bugüne kadar ilçemizde yer alan 88 mahallemizin daha mamur bir hale getirilmesinde gece gündüz demeden muhtarlarımızla mesai birlikteliği yaparak olağanüstü bir gayreti ortaya koyduk. Muhtarlarımızla bugüne kadar 30 kez istişare toplantısı yaparak, mahallelerimizin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi, eksikliklerin yerinde ve zamanında tespit edilmesi ve bunlara uygun çözümler üretilmesi hususunda çok ahenkli çalışmalar yürüttük. Bundan dolayı bütün muhtarlarımıza ortaya koydukları özverili gayretlerden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” 

“MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURDUK!”
Mahallelere daha güzel hizmette bulunmak için muhtarlarla her zaman işbirliği ve dayanışma içinde olacağını ifade eden Başkan Genç; “Ortahisar Belediyesi olarak mahallelerimize hizmette öncü olan muhtarlarımızın çalışmalarını daha güzel ve sağlıklı mekânlarda yürütebilmesi için muhtarlık binalarımızın birçoğunu yeniden inşa ettik ve birçoğunda da tadilat çalışmalarımızı tamamladık. Muhtarlık hizmetleriyle ilgili işleri kurumsal bir yapıya kavuşturmak için Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kurduk.
Bunların yanında muhtarlıklarımızın elektrik, telefon, su ve internet gibi giderlerinin karşılanması için her ay düzenli olarak nakdi destekte bulunuyoruz. Bundan sonra da mahallelerimize ve Ortahisar’ımıza daha güzel hizmetler yapmak için muhtarlarımızla her zaman işbirliği ve dayanışma içinde olacağımızı bir keza daha ifade etmek isterim. Bu vesilelerle çok değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.