BAŞKAN, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

BAŞKAN, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

BAŞKAN, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

BAŞKAN, ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başkan Zorluoğlu, Meydan bölgesindeki altyapı çalışmalarını yerinde incelerken, çalışmaların hızla ilerlemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Meydan bölgesindeki altyapı çalışmalarının oldukça hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Zorluoğlu; “El birliğiyle tamamlayacağımız çalışmalarla inşallah Trabzon’umuzun 40-50 yıl daha altyapı problemi kalmayacak.” dedi.

ZORLUOĞLUNDAN ÇALIŞMALARA YAKIN TAKİP
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Su Temini Projesi kapsamında Meydan bölgesinde yürütülen çalışmaları inceledi. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve diğer yetkililerin de eşlik ettiği ziyarette, firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Zorluoğlu, çalışanlara da kolaylıklar diledi. Tarihi bir altyapı projesine imza attıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, bu kapsamda içme suyunun yanı sıra, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının da imal edildiğinin altını çizdi. 

KAPSAMLI BİR ALTYAPI ÇALIŞMASI 
Trabzon’a çok büyük bir projeyi kazandıracaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; “Ortahisar’ın 565 kilometrelik bir içme suyu hattını değiştiriyoruz. Ama bununla birlikte yaklaşım 120 kilometre kanalizasyon ve 70 kilometrede yağmur suyu hattı oluşturuyoruz. Çok büyük bir proje, çok büyük bir çalışma. Yaklaşık 3 yıl sürecek. Beşirli ve Kalkınma mahallesinde bu işe başladık. Şimdi Meydan bölgesine geldik. Geçen hafta sonundan bu tarafa Tanjant bölgesinde Hacıkasım ile baro kavşağı arasındaki çalışma büyük oranda tamamlandı. Şimdi ara bağlantıları yapılıyor.” dedi.

SAĞLIKLI SU BİZİM İÇİN ÇOK DAHA ÖNEMLİ
Çalışmanın bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini belirten Başkan Zorluoğlu; “Çok dar sokaklarda, aracın girmediği, iş makinesinin girmediği alanlarda elle kazılar yapılıyor. Altyapı maalesef çok eski. Çalışırken başka altyapılara da zarar verme ihtimali her zaman bu işi daha da zorlaştırıyor. Vatandaşımız, esnafımız zaten pandemi dolayısıyla biraz sıkıntılı. Biraz da biz ilave sıkıntı oluşturuyoruz. Bunun da yarattığı olumsuzluklar var ama her şeye rağmen bu işi süratle yapmamız gerekiyor. Çünkü halkımızın sağlıklı içme suyuna kavuşması bizim için çok çok daha önemli. Bu altyapılar yapılırken biraz sıkıntı oluşturuyor gerçekten ama tamamlandıktan sonra da uzun yıllar vatandaş ve şehir sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş oluyor.” diye konuştu. 

50 YIL ALTYAPI PROBLEMİ YAŞANMAZ 
“İnşallah el birliğiyle şehir olarak bu güzel altyapı çalışmasını süresi içerisinde tamamlarız ve bir daha belki 40 yıl, 50 yıl bu şehrin altyapı problemi kalmaz.” diyen Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Gittikçe şehir merkezine doğru yaklaşıyoruz. İşte önümüzdeki kısa bir süre içerisinde Uzunsokak, Maraş Caddesi, Kunduracılar Caddesi, Moloz’a ve Pazarkapı’ya doğru da gideceğiz. Dolayısıyla gittikçe daha yoğun alanlarda çalışıyor olacağız. Bu noktada esnafımızdan da vatandaşımızdan da istirhamımız biraz daha sabırlı ve anlayışlı olmaları. Elbette, biz de elimizden geldiğince süratli bir şekilde çalışmaları tamamlamak için çaba sarf ediyoruz. Fazla kırıp dökmeden, etrafa zarar vermeden yapmaya çalışıyoruz. Ancak ister istemez bazı sıkıntılar oluyor. Ve bu sıkıntılara da hep beraber göğüs germemiz lazım.”