BAŞKAN BEKAR ÜRETİCİLERİ UYARDI

BAŞKAN BEKAR ÜRETİCİLERİ UYARDI

BAŞKAN BEKAR ÜRETİCİLERİ UYARDI

BAŞKAN BEKAR ÜRETİCİLERİ UYARDI 

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, TMO'nun Şubat ayına kadar fındık satmaması gerektiğini söyledi. 

Bekar TMO'nun elindeki fındığı satarsa bunların alıcılarının belli olduğunu büyük firmaların talip olacağını belirterek; “İhtiyaçlarını karşılayacaklar. TMO'nun elindeki fındığın elbette satılması lazım ancak elinde ne kadar tutarsa fındık fiyatları da o denli yüksek seviyede kalacaktır ne kadar geç satarsa o kadar iyi.” dedi.

ŞUBATI BEKLEYİN 
TMO’nun elindeki fındığı Şubat ayına kadar bekletmeyip şimdi satması halinde ihtiyacı olan büyük firmaların ihtiyaçlarını karşılayacağını bunun da fındık fiyatlarını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Bekar; “Dolayısıyla daha fındığa rağbet olmayacak fiyatlar da düşecektir. Bekletmesi en uygun olur fiyat istikrarı için olması gereken budur. Şubat'a kadar fındık satmasa çok iyi olur. Elbette TMO elindeki fındığı satacak ki bir sonraki sene tekrar fındık alabilsin ama şu anda bekletmesi gerekiyor.” diye konuştu.

BASKILARA BOYUN EĞMEYİN 
Büyük firmaların el altından siyasi karar alma mekanizmalarını TMO'nun fındığı satması için zorlayabileceğine de dikkat çeken Bekar, buna karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.