BAŞKAN ÖZLÜ; ?ENDİŞELİYİZ!?

BAŞKAN ÖZLÜ; ?ENDİŞELİYİZ!?

?Dünya Kur´an Okuyor? projesi kapsamında okullarda verilen eğitim sonrasında SMS yoluyla yardım istendiğini dile getiren Özlü; ?Endişeliyiz!? dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ; ?ENDİŞELİYİZ!?

?Dünya Kur´an Okuyor? projesi kapsamında okullarda verilen eğitim sonrasında SMS yoluyla yardım istendiğini dile getiren Özlü; ?Endişeliyiz!? dedi.

Eğitim-İş Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özlü, Trabzon´daki okullarda ?Dünya Kur´an Okuyor? projesikapsamında yapılan uygulamada cep telefonlarından SMS yoluyla bağış yapmaları telkininde bulunulduğunun tespit edildiğini belirterek, toplanmak istenen paranın ne şekilde hangi kuruma veya kimlere yönlendirildiği bilinmediğini söyledi.
Eğitim-İş Şube Başkan Özlü; ?Geçmişte yaptığımız uyarıları dikkate almayan yönetenler bunun cezasını aziz Türk milletine ödetmiştir. Aynı hataların farklı oluşumlar adı altında tekrar edildiğini görmekten üzüntü ve endişe duymaktayız.? dedi.

Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti;
?Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Sivil İnisiyatif Platformu arasında imzalanan protokol kapsamında Trabzon´daki okullarda (Dünya Kur´an Okuyor) projesinin hayata geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

?ESNAF KONFERANS VERDİ!´
Trabzon´daki okullarda bu projenin afişinin asıldığı görülmektedir. Bu kapsamda yaptığımız araştırma sonucunda Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde öğrencilere kendisini esnaf olarak tanıtan kişi tarafından konferans verildiği ve dini, vicdani sömürü aleti olan birtakım videolar izlettirilip, sonucunda cep telefonlarından SMS yardımı ile bağış yapmaları telkininde bulunulduğu tespit edilmiştir.
Öğrencilerimizin dini duyguları istismar edilmiş ve bu duyguları üzerinden sömürüye maruz bırakılmalarına neden olunmuştur.  Kaldı ki SMS yoluyla toplanmak istenen paranın ne şekilde hangi kuruma veya kimlere yönlendirildiği bilinmemektedir.

?UYARIYORUZ!´
FETÖ terör örgütünün geçmişte kullandığı yöntemlerle vatandaşlarımızın dini duygularını sömürmesinin acı tecrübesi yakın geçmişte yaşanmıştır. Geçmişte yaptığımız uyarıları dikkate almayan yönetenler bunun cezasını aziz Türk milletine ödetmiştir. Aynı hataların farklı oluşumlar adı altında tekrar edildiğini görmekten üzüntü ve endişe duymaktayız.
Trabzon Valiliği´ni bu oluşumlara çanak tutmaması konusunda uyarıyoruz. Yapmış olduğunuz protokollerin içeriklerini detaylı olarak incelemenizi Türk Milleti adına öneriyoruz. Eğitim-İş olarak bu ve bundan sonraki benzeri dini ve vicdani sömürü içeren oluşumların karşısında olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz.?
Ali TİRİTOĞLU