BAŞKAN GENÇ; YANINIZDAYIM!

BAŞKAN GENÇ; YANINIZDAYIM!

Çölyak´ın bir hastalık değil, bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Başkan Genç; ?Çölyak hastalarının yanındayım.? dedi.

BAŞKAN GENÇ; YANINIZDAYIM!

Çölyak´ın bir hastalık değil, bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Başkan Genç; ?Çölyak hastalarının yanındayım.? dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç ile Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ikinci yılını kutlayan Trabzon Çölyak Derneğinin kuruluş yıl dönümüne katıldı.

ÇÖLYAK HASTALARININ YANINDAYIM
Büyükşehir Belediyesine ait EYOF parkında gerçekleşen etkinliğe Çölyak Derneği yöneticilerinin yanı sıra, yine bu hastalık ile mücadele eden vatandaşlar ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Ahmet Metin Genç, Çölyak´ın hastalık değil bir yaşam biçimi olduğunu vurguladı. Glütensiz ürün bulma noktasında her zaman Çölyak hastalarının ve ailelerinin yanında olacaklarını belirtti.

GLÜTENSİZ ÜRÜNLER
Genç; ?Çocuklarımız ve ailelerimizin sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi için derneğimizle her zaman iletişim halinde olacağı. Onların glütensiz ürün ihtiyaçlarına destek olup, gerek programlarında gerekse de diğer aktivitelerinde belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Bir yaşam şekli olarak gördüğümüz Çölyak´ın halkımız arasında daha da bilinmesi adına derneğimizin faaliyetlerine katılıyoruz. Tüm dernek üyelerimize uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.? dedi.
Başkan Genç;  ?Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de bu konu hakkında görüşüp Çölyak hastaları ile ligi neler yapabiliriz bunu hep birlikte istişare edip gerekeni yapmanın gayreti içerisinde olacağız.? diye konuştu.

İLAÇLA DEĞİL DİYETLE!
Trabzon Çölyak Derneği tarafından düzenlenen ikinci yıl etkinliği kapsamında konuşan Trabzon Çölyak Dernek Başkanı Akın Şahin ise; ?Çölyak hastalarını dernek sayesinde bir çatı altında topladık. Bu hastalıkla yaşamaya çalışan insanlarla paylaşma düşüncesiyle derneğimizi kurduk.  Hemen hemen her hastaya ulaşarak, dernek merkezimizde eski ve yeni hastaları buluşturup, birbirlerine destek olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu hastalığa yakalanan insanların özelikle manevi desteğe ihtiyacı var. Mutlaka bu hastalık için test yapılmalı. Bu hastalığın tedavi yöntemleri belli! Çok fazla ilaç olmadığı için diyet ile hastalıkla başa çıkılabiliyor.? ifadelerini kullandı.