BAŞKAN GENÇ SEVİNDİRDİ

BAŞKAN GENÇ SEVİNDİRDİ

BAŞKAN GENÇ SEVİNDİRDİ

BAŞKAN GENÇ SEVİNDİRDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç´ten engellilere akülü araç desteği geldi.

Her fırsatta engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara öncelik veren Ortahisar Belediyesi ve Başkan Ahmet Metin Genç, engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerini devam ettiriyor.

ORTAHİSAR SEVİNDİRDİ
Ortahisar Belediyesi, Paris Trabzonlular Derneği ile birlikte engelli vatandaşlara akülü araç dağıtım töreni düzenledi. Törende bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  belediyenin kurulduğu günden itibaren ?engelli dostu belediye´ anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, bu amaçla engelli vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Daha önce engelli vatandaşlara yönelik tekerlekli sandalye dağıtımı, engelli otobüsü, meslek kursları ve Ampute Futbol Takımı ve İşitme Engelliler Futbol Takımı gibi projeleri hayata geçiren Ortahisar Belediyesi, bu sefer de Paris Trabzonlular Derneği´yle birlikte engelli vatandaşlara 29 adet akülü araç dağıttı.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ
Törende bir konuşma yapan Başkan Genç; ?Burada sevgili dostum Paris Trabzonlular Derneği´nin Başkanı Bülent Cumhur var. Kendisi rahmetli vekilimiz Mustafa Cumhur´un amcasının oğludur. Sizlerin de desteğiyle birlikte beş yıldır ilçemizde belediye başkanlığı vazifesini ifa etmeye çalıştım. Elimizden geldiği kadar şehrimizin bütün kesimlerine el uzatmaya çalıştık. Şu anda misafirimiz olan ve Cenabı Allah´ın takdiriyle doğuştan ya da sonra engelli olan vatandaşlarımıza el açalım ve bütün engelleri kaldırarak hep birlikte daha mutlu toplum olalım, daha güzel yaşayalım arzusuyla beraber göreve geldiğimiz andan itibaren bu türden engellilerimizin sorunlarına temas eden faaliyetlerde bulunduk. Çok çok da mesafe aldık. Trabzon´umuzda 17 tane engelli derneğimiz var. Ve önemli sayıca engelli vatandaşlarımız var. Dolayısıyla bu vatandaşlarımıza ulaşarak onların dertlerini çözmeye çalışmak, onların önündeki engelleri kaldırmak muhakkak ki belediye başkanı olarak bizim de sorumluluğumuzdadır. Dolayısıyla bu çalışmaları önemsiyorum. İki kesime söz vermiştim. Demiştim ki, inşallah belediye binamızı yaptığımızda bu binamız içinde çok muhterem şehit ailelerimizin derneklerine ve gazilerimizin derneklerine orada ayrıca mekân oluşturacağım demiştim. Ve yine bu 17 derneğimizi de mekânlar oluşturacağımıza söz vermiştik. Ve projelerimize bu alanları koyduk ve oluşturduk. İnşallah bütün derneklerimiz orada bir mekâna kavuşacaklar. Yine engelli vatandaşlarımızın bir araya gelerek bulaşacakları, sohbet edecekleri bir engelsiz yaşam merkezi kuracağız. Bunu da yeni dönemde oluşturacağız. Şunu söylemek istiyorum. Bütün kesimlerle beraber hem hal olan bir anlayışı ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde de bunu devam ettireceğiz. Bir taraftan da görme engellilerimizle, işitme engellilerimizle ilgilenirken diğer taraftan bedensel engellilerimizle de ilgilenmeye çalıştık. Şu anda belediyemizin Ampute Futbol Takımı var. Türkiye 1. liginde oynuyor. İşitme engellilerimizin de takımını belediyemiz uhdesine devraldık.? diye konuştu.  

TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmasında dernek yetkililerine çok teşekkür eden Başkan Genç; ?Kıymetli dostum, arkadaşım, Trabzon´umuzu Paris´te gururla temsil eden Bülent Cumhur Bey ile bu çalışmayı yaptık. Bülent Cumhur Bey rahmetli vekilimiz Mustafa Cumhur´un amcasının oğludur. Ona da buradan Cenab-ı Allah´ın en yüksek rahmetlerini gönderiyorum. Cennet mekân olsun. Çok güzel hizmetler yaptı. Hem gönüllere girdi, hem de emeği ile beraber bu şehre hizmet etti. Bu projeyi Bülent Cumhur Bey ile yaptık. Ve 24 Şubat olarak bunu gerçekleştirelim dedik. Pozitif ayrımcılık yaparak 29 tanesini bizim belediyemize bağışladılar. Ben yürekten çok çok teşekkür ediyorum değerli başkanımıza. Derneğimizin çok kıymetli kadın kolları başkanı Serpil Aydın´a da çok teşekkür ediyoruz. Sizin önünüzdeki engelleri aşacak, yaşamınızı kolaylaştıracak bu çalışmayı yaptılar. Biz de onların desteğiyle sizlere bu hizmeti sunmuş olmaktan çok mutluyuz, gururluyuz.? dedi.

40 ARAÇ DAHA DAĞITILACAK
Yakın bir zaman diliminde başka bir dernekle birlikte engelli vatandaşlara 40 adet araç dağıtacaklarını belirten Başkan Genç; ?Yine böyle bir derneğimizle önümüzdeki zaman diliminde böyle bir çalışmamız var. Bunu da buradan ilan ediyorum. Yakın zamanda 40 tane daha başka bir dernekle çalışma yapıp engellilerimize sunacağız. Ben bir kez daha böylesine bir çalışmayı organize ettiğimizi için büyük bir gururla bütün vatandaşlarımıza araçlarını güle güle kullanmalarını diliyorum. Allah hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah daha güzel hizmetlerle yolumuza devam edeceğiz. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetle selamlıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.? ifadelerine yer verdi.