BAŞKAN GENÇ, MAKAMI DEVRETTİ

BAŞKAN GENÇ, MAKAMI DEVRETTİ

Başkan Genç, Engelliler Haftası dolayısıyla Ortahisar :Belediye Başkanlığı makamını devretti.

BAŞKAN GENÇ, MAKAMI DEVRETTİ

Başkan Genç, Engelliler Haftası dolayısıyla Ortahisar :Belediye Başkanlığı makamını  devretti.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile makamını engelli Buğra Adanur´a devretti.

?HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK?
Başkan Genç burada yaptığı açıklamada; ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir günlük makamımızı engelli bir gencimiz olan Buğra kardeşimize  devrettik. Belediye başkanı olduğumuz günden bugüne kadar hep sloganımız hayatı paylaşmak için engel yok olmuştur, Ortahisar Belediyesi olarak engelli dernekleri  ile sık sık bir araya gelip onların  her sıkıntı ve isteklerinde yanlarında olduk.? dedi. 

?HERKESİN ORTAK ÇABASI GEREKLİ?
Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi olmadığını belirten Genç; ?Engellilik toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur.? diye belirtti.
Başkan Genç; ?Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır.? dedi.
Son yıllarda devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların gayretleriyle engellerin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlandığını kaydeden Başkan Genç,   şu ifadelere yer verdi;

?YARININ GARANTİSİ YOK?
?Yapılması gereken daha pek çok çalışma var. Yapmamız gereken; dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirmek. Onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır.
Bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş oluruz. Bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor.?