Başkan Genç Dört yılını değerlendirdi

Başkan Genç Dört yılını değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dört yılını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Başkan Genç Dört yılını değerlendirdi

 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dört yılını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

 

               Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, dört yılını değerlendirirken kültür ve tarih kenti olan Trabzon´un önemine sürekli vurgu yaptı.  

  Ortahisar´ı daha yaşanabilir   hale getirmek için dört yıl boyunca çok çalıştıklarını  ifade eden Başkan Genç, "İlçemizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı, müreffeh bir şehir haline getirmek için 5 temel hizmet alanı belirledik. Bu hizmet alanları katılımcı belediyecilik, kültürel belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik ve hizmet belediyeciliği. Katılımcı belediyecilik ilkesi gereği göreve geldiğimiz ilk günden bu yana halkımızla her zaman iç içe olmaya gayret ettik. Bana göre kültür sanat çalışmaları daha kalıcı yapılmalı. Bu manada iş sadece imal etmekte değildir. Vatandaşlarımızın da mutluluğunu da temin etmeliyiz. Bu alanda çalışmalar yapılmalı. Şehrimizin hem ulusal hem uluslararası tanıtımına gerçekleştirmek adına Ankara İstanbul ve Almanya´da şehrimizin kültürel öğelerini kusursuz bir şekilde sergileyerek şehrimizin tanımına katkı sağladık. Bunları yaparken şehrimizin kültürel tanıtımı için birçok etkinlik düzenledik.  Forum AVM´de açtığımız ´Altın Çağda Bilim Sergisi´ni 43 bin kişi gezdi. Buraya gelen öğrenciler müthiş hissiyatlarını paylaştılar. Biz, her şeyi batıdan alırız anlayışında olmamız lazım. Bilimi bu medeniyetin ürettiğini bilmemiz lazım.

 

Türk Yıldızları

 Türk Yıldızları ilçemizde müthiş bir gösteri geçekleştirdiler. 150 bini aşkın izleyici kitlesi bunu izledi. Bunlar bizim gurur kaynağımız. O nedenle bu sene de yine davet edelim dedik. Allah nasip ederse, 1 Temmuz´da Türk yıldızları Ortahisar´da tekrar bir gösteri gerçekleştirecek. Yine kültürel belediyecilik alanında Hafsa Sultan Konağı´nı devralarak bu şehrin kurumsal hafızası adına burada bir tarih müzesi kurduk.

 

Evde Bakım Hizmeti 

 Sosyal belediyecilik anlamında bugün itibarıyla evde bakım hizmeti alan 149 kişidir. Evde bakım hizmeti almak isteyen kim varsa bunu karşılamaya hazırız. Bunların dışında şehrimizde kardeş aile projesini başlattık. Bu alanda bir diğer projemiz kardeş aile projesi. İlçemizde yaşayan Afgan, Suriyeli, Iraklı ve Pakistanlı mülteciler için kardeş aile projesi yaptık. Bu kapsamda tarama yaparak 125 aileye ulaştık. Ve bunları Trabzon´daki hemşerilerimizle kardeş aile yaptık.  Toplamda 603 kişiye ulaştık. Şu anda Türkiye medeniyet anlayışının en güzel örneğini veriyor. Biz sadece kumanya yardımı yapmıyoruz. Onların her türlü ihtiyacına eğitimine yardım edilmesi amacıyla bunu yaptık.

 

Özel hizmet

 Özel hizmet alanımız da engelli vatandaşlarımız için... Buna yönelik en kurumsal olanı söyleyelim. Trabzon´da 1607 tane dernek var. Ben sadece iki gruba öncelik tanıyacağım dedim. Birisi şehit aileleri, diğeri engelli aileleridir. Bu derneklerimizin kullanımı için Pazarkapı Projesi içinde fiziki mekanlar yapacağız. Mekan olursa da hemşeri derneklerine de yer sağlayacağız. Bunun yanında engelli aracı aldık. Onları aktivitelerine taşıyacak olan bir aracı çok önemliydi.  Engelli vatandaşlarımız için meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Spora destek olmak için Ampute Futbol Takımını kurduk. Bunun yanında İşitme Engelliler Futbol Takımı´nı kurduk. Kızıltepe´de engelli aracı dağıttık. Bu konuda en büyük devrim engelli vatandaşlarımıza özürlü gözüyle bakıyorduk.

 

Oyuncak müzesi

Oyuncak müzesini Trabzon´a getirmek istiyoruz. Bu konudaki sözlerimizi yerine getirmiş olduk.  Şehrimizde akıl ve zeka oyunları olimpiyatlarını gerçekleştireceğiz. 8-9 Nisan tarihleri arasında icra edilecek bu yarışmayla Türk beyin takımına da önemli üyeler göndermeyi hedefliyoruz. Ben belediye başkanı olarak bir kesit altın kaplama yol yapsam bunu bir çocuğun gelişimine katkı yapmaya tercih etmem. Temel amacımızın bu olduğunu ifade etmek istiyorum.?

 

Şehir yeşilden yoksun

Başkan Genç, şehir merkezinin yeşilden yoksun  olduğunu ifade ederek, ?yapan değil yıkan belediye başkanı olarak yeşili artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Projelerimiz arasında yer alan Bir fidan Bir insan kampanyasıyla 30 bin 333 fidan dikmişiz. Yine çevre odaklı belediyecilik adına 339 personelle Ortahisar´ı temiz tutuyoruz. Yine daha temiz çevre olması için atık pil ve atık yağ yarışmaları düzenliyoruz. Bizim inancımızın gereğidir temiz olmak. Doğalgaz konusunda şu anda Trabzon´un her tarafında doğalgaz olması lazım diye düşünüyorum. Bu konuda geç kaldık. Buradaki sebepleri sıralamak istemem. Bunun teknik nedenleri var. Artık şehir merkezindeki mahallelerimizde sona yaklaştık diyebiliriz. Şu anda 85 bin konut doğalgaz ulaştı ama bunun 59 bin 300 konutu doğalgaz kullanıyor. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Kapınıza gelen doğalgazı kullanın."

 

Geri dönüşümde farkındalık  

 ?Geri dönüşüm konusunda çok ciddi farkındalık oluşturduk. Şu anda 390 bayat ekmek kutusu koyduk. 2017 yılında sadece 14 ton bayat ekmek toplandı. Allah israf edenleri sevmez.  En azından bu 14 ton ekmeği zayi etmedik. Bunları vatandaşlarımıza ve barınaktaki hayvanlarına verdik. Büyükşehir´in Hayvan Merkezine gönderdik. Sokak hayvanları noktasında böyle bir farkındalık oluşturduk. 

 

 Çevre dostu belediyecilik

 Çevre dostu belediyecilik gereği Pelitli, Çukurçayır, Kanuni, Konaklar mahallelerinde 4 büyük parkı tamamladık. Beşirli´de güzel bir Ekopark´ı hayata geçirdik. Özellikli bir parkı şehrimize kazandırdık. Avni Aker´den çimler alarak buraya yerleştirdik. Güzel bir proje oldu. Zeytin Dalı harekatını temsile buraya 4 adet zeytin ağacı diktik. ?

 

Makine parkı

Ortahisar Belediyesi´nin bütün altyapı hizmetlerini yürütecek şantiye ve makine parkına sahip olduğunu belirten Başkan Genç, "Ciddi manada makine parkı ihtiyacımızı vardı. Şu anda belediyemiz bütün bu coğrafyamıza hizmet edecek makine parkına sahiptir. Bunun için 11 milyon TL yatırım yaptık. Pelitli Kentsel dönüşüm projesini devraldık. Burada 132 binanın kamulaştırılması söz konusuydu. Buradaki hak sahiplerinin 301 adet konutu Çamlıca mahallemizde yapıldı. Pelitli yine yıl sonuna kadar tamamlanacak. Çağlayan´daki dönüşümü iki katına çıkararak büyükşehir´in planına işledik. " diye konuştu.  "Tünel Akvaryum projemizi şehrimiz kabullendi. Bununla çok uğraştım. Geldiğimiz nokta itibarıyla bu projenin tünel kısmının ihalesini gerçekleştirdik. İtirazlar vardı. 7 milyon 740 bin TL´lik tünel için yer teslimi yaparak ilk kazmayı vuracağız. 16 metre genişliğinde 193 metre uzunluğunda. önemli bir projemiz.

 

Zağnos deresi

 Zağnos Deresi´ni yüzeye çıkaran ayrı bir proje hazırlardık. Burada hem Zağnos´u hem de DSİ ile müşterek çalışma yürüterek buranın dokusuna uygun yüksek konut ve ticari alanlar hayata geçireceğiz. Buranın tarihi bir alan olması nedeniyle kurul boyutu var. İnşallah, 26 Nisan´da ihalesini gerçekleştireceğiz.

 

demiryolu

 Kamu yatırımları için önemli bir müjde de demiryolunun Trabzon´a gelecek olması ve devletin resmi programına girmesiydi. Etüd ve proje ihalesi bu sene yapılacak. Diğer yandan şehir hastanesi ve ikinci üniversite hayata geçecek. Kanuni Bulvarı´nın da son aşamasına gelindi.  Bu sene turizmdeki artışın % 25 olduğunu belirten Başkan Genç, "Bu çok ciddi bir rakam. Geçen yıla oranla önemli bir artış var. O nedenle bu projelerimizin yatırım aşamasına gelmesi mutluluk verici. Tek amacımız bu şehri daha yaşanabilir hale getirmek. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi kalan süre zarfında da gayretli bir çalışma yapacağız. Mutlaka eksiklerimiz vardır.?

                 Ortahisar  Belediye  Başkanı  Ahmet Metin Genç  basın mensuplarının sorulaırnı yanıtladı.