BARTIN´DAN TRABZON´A TURİZM ZİYARETİ

BARTIN´DAN TRABZON´A TURİZM ZİYARETİ

BARTIN´DAN TRABZON´A TURİZM ZİYARETİ

BARTIN´DAN TRABZON´A TURİZM ZİYARETİ

Ordu, Trabzon ve Rize illerine teknik gezi düzenleyen Bartın TSO heyeti Trabzon´da turizm çalışmalarını inceledi.

Doğu Karadeniz Bölgesi´ne düzenledikleri teknik gezi kapsamında Trabzon´a gelen Bartın heyetini ağırlayan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye´nin her ilinin birbirinden farklı turizm değeri taşıdığını, önemli olan noktanın bu değerleri bir strateji ile markaya dönüştürmek olduğunu belirtti.

KARADENİZ BULUŞMASI
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı organizasyonunda Ordu, Trabzon ve Rize illerine teknik gezi düzenleyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet, TTSO´yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

TURİZM HAREKETİNİ GÖRECEKLER
BTSO Başkanı Halil Balık, Arap turizminin hızla arttığı 3 ildeki çalışmaları yerinde incelemeyi amaçladıklarını belirterek; ?Bartın, Batı Karadeniz Bölgesi´nde kalıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi´nin merkezi Trabzon başta olmak üzere Ordu ve Rize´de Arap turizmi büyük bir çıkış yakaladı. Bölgedeki bu turizm hareketini yerinde görmek ve nasıl başarılı olduğunuzu öğrenmek istedik. Ayrıca Bartın ekonomisi için büyük bir değer taşıyan arıcılık ve bal sektöründe Ordu ilinde bir proje dâhilinde kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarını da inceleyeceğiz.? dedi.

?HER İL KENDİ DEĞERİYLE MARKA OLMALI?
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye´nin her ilinin güçlü marka olabilecek turizm değerlerine sahip olduğunu belirterek, önemli olan noktanın bu değerleri bir strateji ile markaya dönüştürerek, illere katkı yapacak ekonomik modelleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Geçmişte Trabzon´a 250 bini yabancı olmak üzere toplam 2 milyon turist geldiğini anlatan Başkan Hacısalihoğlu; ?Yaptığımız incelemeler sonucunda bölgemize en fazla ilgiyi Arap ülkelerinin göstereceğini tespit ettik. Kalkınma Ajansımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, Belediyemiz ve Valiliğimizin katkıları ve el birliği ile tanıtım çalışmalarımızı yaptık.

ARAP TURİZMİ ÇIKIŞTA
Başlangıçta 10 binler seviyesinde olan Arap turizmi kısa zamanda 30-40 binlere ve sonrasında da 150-200 binlere çıktı. Şu anda da yılda 500 bin Arap turisti bölgemizde ağırlıyoruz. Trabzon´da günlük konaklama kapasitesi 35 bin oldu.  Bölgemize gelen Arap turistlerin yüzde 60 oranındaki kesimi tekrar gelmeyi düşünüyor. Bu da bölgeden memnun ayrıldıklarını gösteriyor. Ne kadar geniş coğrafyada tanıtım yapıp, değişik ülkelerden ülkemize turist gelmesini sağlarsak o kadar sürdürülebilir bir turizm hareketi yaratmış oluruz.? diye konuştu.

HEDİYELEŞTİLER
Toplantının sonunda BTSO Başkanı Halil Balık ve Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik ziyaretin anısına Başkan M. Suat Hacısalihoğlu´nu Bartın´ın el işçiliği ürünlerinden çeşitli armağanlar takdim etti. Bartın heyetinde Belediye, Arıcılar Birliği, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yatırım Destek Ofisinden ilgili kişiler de yer aldı.
Bartın heyeti, TTSO Özel İpekyolu Müzesi´ni de ziyaret etti.