Barış Gücü askerleri törenle anıldı

Barış Gücü askerleri törenle anıldı

Maçka Pilav Dağında 16 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat törenle anıldı. haber metninin boyutu

Barış Gücü askerleri törenle anıldı

Maçka Pilav Dağında  16 yıl önce meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile mürettebat törenle anıldı.

haber metninin boyutu  

haber metnini yazdır 

              İspanyol Barış Gücü askerleri için ilk tören, uçağın düştüğü  Pilav Dağı´ndaki anıt önünde gerçekleştirildi.

Törene, İspanya´nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, İspanya Savunma Ateşi Alpay Cesar Gutierrez De La Camara, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ve İspanyol askerler katıldı.

             Törende, kazada ölen İspanyol askerler için yaptırılan anıta çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.

İspanya Ankara Büyükelçisi Gonzalez-Barba, anıta sahip çıktıkları için Türk yetkililere minnettar olduklarını dile getirerek, "İspanya kahraman askerlerimizi asla unutmayacak." Dedi.

İspanyol heyet, daha sonra ilçe merkezinde bulunan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı´na çelenk sunduktan sonra saygı duruşu yapıldı. İspanya Ankara Büyükelçisi Gonzalez-Barba, şeref defterini imzaladı.

           Afganistan´ın başkenti Kabil´de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna uçağı, 26 Mayıs 2003´te yoğun sisin görüş mesafesini kaybetmesinden dolayı   Pilav  Dağı´nda düştü. Kazada; 62 İspanyol Barış Gücü askeriyle birlikte birisi Belarus uyruklu olmak üzere    12´si Ukraynalı 13 kişilik mürettebat hayatını kaybetmişti.