BALIKÇILIĞIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

BALIKÇILIĞIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Trabzon’da balıkçılığın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, önemli olan şeyin sürdürülebilir ve kaliteli üretim olduğu belirtildi.

BALIKÇILIĞIN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Trabzon’da balıkçılığın sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, önemli olan şeyin sürdürülebilir ve kaliteli üretim olduğu belirtildi.

Trabzon Ticaret Borsası tarafından 3T (Tarım – Ticaret – Turizm) toplantıları kapsamında “Sen Anlat Hamsi” sloganıyla düzenlenen Karadeniz’de Sürdürülebilir Balıkçılık paneli, Faroz Limanı’nda bir gezinti gemisinde yapıldı.

BALIKÇILIĞIN SORUNLARI BULUŞTURDU!
Panelin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay ile sektör temsilcileri katıldı.

ÖNEMLİ OLAN SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM
TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi;
“Önemli olan sürdürülebilir ve kaliteli üretimle iç ve dış piyasada yerimizi almak. Gerek avcılık gerek kafes balıkçılığı konusunda bölgemiz ön plana çıkıyor. Dünyada avcılığın azaldığını kafes balıkçılığının arttığını biliyoruz. Şehrimizde de bölgemizde de bu artışı gözlemleyebiliyoruz. Önümüzdeki dönemde kafes balıkçılığı gelişerek artacaktır. Bu nedenle kafes balıkçılığıyla ilgili gerekli altyapının gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar tamamlanmalıdır. Balığın ticarileşmesi konusunda ihracata daha fazla ağırlık vermek gerekiyor. Oda olarak iç piyasada somon balığının tüketiminin arttırılmasıyla ilgili somon balığından yapılan yemeklerin tariflerinin bulunduğu bir kitap hazırladık.”


GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR.
Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ve TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk’ün yönettiği panelde İşadamı Recep Denizer, Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği ve TTSO Meclis Üyesi İlker Yıldırım, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden Murat Erbay ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş sektörle ilgili görüşlerini paylaştı.