BALIKÇI TEZGÂHLARI YENİDEN ŞENLENDİ

BALIKÇI TEZGÂHLARI YENİDEN ŞENLENDİ

Maçka’da balık severler balığa yoğun ilgi gösterse de fiyatlar yüzünden birçok vatandaş sadece bakmakla yetindi.

BALIKÇI TEZGÂHLARI YENİDEN ŞENLENDİ

Maçka’da balık severler balığa yoğun ilgi gösterse de fiyatlar yüzünden birçok vatandaş sadece bakmakla yetindi.

Maçka’da balık fiyatları piyasadaki son zamlardan oldukça etkilenirken, bu durum etiketlerde de açıkça görüldü. Denizlerde av yasağının 1 Eylül itibariyle kalkmasının ardından denize açılan tekneler ağırlıklı olarak istavritle dönerken, bu durum balıkçı tezgâhlarına da yansıyor.

GÖRÜNTÜSÜNÜ BİLE ÖZLEMİŞİZ
Balıkçı tezgâhlarının yeniden şenlendiğini gören halk balıkçılar önüne akın etti ancak yüksek fiyatlar fren balatası görevi gördü. Maçka’da balık severler balığa yoğun ilgi gösterse de fiyatlar yüzünden birçok vatandaş balıkçılardan eli boş döndü.

TEZGÂHLARDA İSTAVRİT HÂKİMİYETİ
Maçka’da balık satışı konusunda hizmet veren4 balıkçı dükkânı; Ersan Balıkçılık, Balıkçı Ertuğrul, Maçka Balıkçılık ve Reisoğlu Balıkçılık tezgâhlarını ağırlıklı olarak istavritle doldururken, ilçede atadan gelen bir geleneği sürdüren Balıkçı Ertuğrul’da farklı olarak çupra ve somon da vardı. Görünümüyle balık severlere göz ziyafeti çektiren tezgâhlar, fiyatlar konusunda ise hayal kırıklığıydı.

FİYATLAR BİRAZ DAHA DÜŞEBİLİR
Her sezon başında fiyatların bu şekilde yüksek seyrettiğini, piyasadaki şartların balık satışlarını da etkilediğini belirten Maçkalı balıkçıların ortak görüşü ise balık bollaştıkça fiyatların zamanla düşeceği yönündeydi.
Balığın ilerleyen zamanlarda havaların ve suların soğumasıyla birlikte daha da artacağını dile getiren Ertuğrul Balıkçılık varislerinden Engin Tüfekçi (31), deniz suyunun soğumasıyla birlikte balığın bollaşacağını, fiyatların ise biraz daha düşebileceğini dile getirdi.
Maçka’da geçtiğimiz hafta itibariyle istavritin kilosu 75TL olurken, çupra ve somon ise 150 TL’den satıldı.

Ali TİRİTOĞLU