BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUSU VE KURTULUŞ GÜNÜ 

BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUSU VE KURTULUŞ GÜNÜ 

BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUSU VE KURTULUŞ GÜNÜ

BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUSU VE KURTULUŞ GÜNÜ 

Maçka’nın 105. Kurtuluş Günü, yaşanan deprem felaketi dolayısıyla sessiz bir şekilde kutlanırken, en anlamlı mesajı Kaymakam Çakmak verdi! 

Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 105. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Çakmak, Kurtuluş günüdolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti; 

TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZ YAŞAMA TUTKUSU 
“Hepimizin büyük bir gururla ve onurla andığı Milli Mücadelemizin şanlı günlerinden Maçka’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 105 yıldönümündeyiz.
Şanlı tarihimiz, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ile varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanları ile doludur.

ZORLUKLARI BİRLİK, BERABERLİK RUHU İLE AŞACAĞIZ 
Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.
Ülkemiz, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla tarihi boyunca zorlukları birlik, beraberlik, bağımsızlık ruhu ile nasıl aşmışsa bu büyük felaketinde aynı şekilde üstesinden gelecektir.

ZOR GÜNLERİNDE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ.
Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, tedavi gören depremzedelerimize acil şifalar diliyorum. Devletimizin gücü ile bu günlerinde üstesinden geleceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.” 
Fatma KARAHASANOĞLU