AZERBAYCAN’DAN GELEN ACENTELER BİLGİLENDİRİLDİ

AZERBAYCAN’DAN GELEN ACENTELER BİLGİLENDİRİLDİ

Trabzon’daki sağlık turizmi yetki belgesine sahip kurumları gezen Azerbaycan’dan gelen acentelere Trabzon’un sağlık turizmi olanakları tanıtıldı.

AZERBAYCAN’DAN GELEN ACENTELER BİLGİLENDİRİLDİ 

Trabzon’daki sağlık turizmi yetki belgesine sahip kurumları gezen Azerbaycan’dan gelen acentelere Trabzon’un sağlık turizmi olanakları tanıtıldı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından başlatılan sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Azerbaycan’dan gelen turizm acentelerine, Trabzon’un sağlık turizmi olanakları tanıtıldı, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

SAĞLIK TURİZMİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
Azerbaycan’dan gelen turizm acentesi temsilcileri, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve her iki kurumdan ilgililerle bir toplantı gerçekleştirdi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, bölgenin en önemli sağlık merkezi olan Trabzon’da sağlık turizmini artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek; “Sağlık turizmi bölgesi olan hastanelerimiz, sağlık kuruluşlarımız ve turizm acentelerimizin yer aldığı HİSER projemiz Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ı ziyaret ederek oradaki acenteler ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmiştik. 

SAĞLIK TURİZMİ İMKÂNLARINI ANLATTIK 
Davetimiz üzerine Azerbaycan’daki turizm acentelerimizin temsilcileri Trabzon’a geldi. Şehrimizin sağlık turizmi imkânlarını anlattık, sağlık kuruluşlarımızı gezdirdik. Ayrıca sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Azerbaycan bizim hedef ülkelerimiz arasında en önemlilerinden biri. Acentelerimizin ulaşım, konaklama ve tedavi için paket program hazırlıkları sürüyor. THY de bu çalışmalarımıza destek veriyor. Hedefimiz sağlık, gastronomi, kongre ve fuar turizmi gibi alternatif turizm dallarını geliştirerek şehrimizde turizmi 12 aya yaymaktır.” dedi. Başkan Çelebi, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

TRABZON SAĞLIK TURİZMİNE ÇOK UYGUN! 
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da Trabzon’un hekim ve tesis olarak sağlık turizmine çok uygun bir kent olduğunu belirterek, sağlık turizmini geliştirmek her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladı.
Azerbaycan’dan gelen turizm acentesi temsilcileri, Trabzon’da sağlık turizmi yetki belgesine sahip hastaneler ve sağlık kuruluşlarını gezerek yapılan tedavi ve ameliyatlar, teknik olanaklar konusunda bilgi aldı. 

SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET EDİP BİLGİ ALDILAR. 
Azerbaycan’dan gelen acente temsilcileri KTÜ Farabi Hastanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi. Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi, Medical Park Yıldızlı Hastanesi.İmperial Hastanesi, 7M Hastanesi, Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi, Trabzon Özel Dentomed Diş Kliniği’ni ziyaret ederek yetkililerle görüştü. Acenteler ayrıca Trabzon’daki sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.