AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İŞBİRLİĞİ!

AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İŞBİRLİĞİ!

AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İŞBİRLİĞİ!

AZERBAYCAN İLE TÜRKİYE ARASINDA İŞBİRLİĞİ! 

Azerbaycan Kadın Kooperatifi üyelerinin TTSO’yu ziyaretinde, iki ülkedeki kadın kooperatifleri arasında iş birliği yapılması kararı çıktı. 

Azerbaycan’ın Zaqatala kenti Çınar Kadın Kooperatifi Başkanı ve AKGA İdare Heyeti Yönetim Kurulu Üyesi Saadet Dibirova ile Azerbaycan Türk Halkları Kardeşliği İçtimai Birliği Trabzon Başkan Yardımcısı Murat Şahin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ile görüştü.

TECRÜBENİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ
Arsin OSB Üreten Eller Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi Başkanı İpek Cansel Şahin ve TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru’nun da yer aldığı ziyarette Azerbaycan ve Türkiye’deki kadın kooperatiflerinin iş birliği adımları atması konusunda görüş birliğine varıldı. Saadet Dibirova, Zaqatala kentinde özellikle çok çeşitli meyveler yetiştiğini ve kooperatif olarak bunları kurutarak pazarlamasını yaptıklarını vurgulayarak; “Bu konuda Türkiye’de de önemli çalışmalar yapılıyor ve buradaki işletmelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Ayrıca fındık konusunda da çalışmalarımız var.” dedi.

TTSO’DAN KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK SÖZÜ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kadınların üretimde yer almasının önemine vurgu yaparak, “Özellikle kadınların kurduğu kooperatifler de bu anlamda önemli işler yapıyor. Kadın kooperatiflerinin çalışmalarını destekliyoruz. Azerbaycan’daki kadın kooperatifleri ile tecrübe aktarımı yapılması konusunda da elimizden gelen desteği vereceğiz.” diye konuştu.