AYDINLIK TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ 23 NİSAN’DA ATILDI 

AYDINLIK TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ 23 NİSAN’DA ATILDI 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AYDINLIK TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ 23 NİSAN’DA ATILDI 

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mesajında milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışını ve ilk Meclis Başkanı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Kaymakam Çakmak, millî birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. 

ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ! 
Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti; 
“Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.
İstiklal Savaşı’nı sevk ve idare eden, İstiklâl Marşı’nı milli marş olarak kabul eden ve Ankara’yı başkent ilan eden Meclisimiz, hem millet iradesi dışında hiçbir gücün tanınmayacağını izhar etmiş hem de geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye’sinin temellerini atmıştır.

SİZLER GELECEĞİN İKBAL IŞIĞISINIZ 
Bağımsızlık yolunda Necip Türk Milleti’nin azim ve kararlılıkla başlattığı varoluş mücadelesinin son adımı bu gün atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan günü Atatürk tarafından ‘milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil’ olarak görülen çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN
Aziz Milletimizin huzuru ve refahı, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin daha da gelişmesi ve kalkınması adına gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi özgür irade sahibi bireyler olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Milletimizin ve özellikle çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”