AVRUPA SİNEMALARI TRABZON’DA

AVRUPA SİNEMALARI TRABZON’DA

AB’ye üye ülkelerin filmlerinin gösterime girdiği Trabzon’da sanatseverler etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

AVRUPA SİNEMALARI TRABZON’DA 

AB’ye üye ülkelerin filmlerinin gösterime girdiği Trabzon’da sanatseverler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Büyükelçilikleri ve Trabzon Sinema Derneği’nin desteği ile düzenlenen Avrupa Film Haftası’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricordas Degutis ve Litvanya yapımı Runner (Koşucu) isimli filmin yönetmeni Andrius Blazevicius da katıldı.

AVRUPA HALKLARI BİRBİRİNİ SANAT ARACILIĞIYLA TANIYOR! 
Trabzon Lara Sineması’nda yapılan açılış töreninde konuşan Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Ricordas Degutis, etkinliğin açılışı için Trabzon’da bulunmaktan mutlu olduğunu kaydederek, gün içerisinde pek çok görüşme gerçekleştirdiklerini bunun aracısının da sanat olduğuna dikkat çekerek, sanat aracılığıyla Avrupa halklarının birbirini daha iyi anladığını ve tanıdığını belirtti. Degutis, Trabzon’da gerçekleştirdiği temaslarının da son derece verimli geçtiğini vurguladı.
TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz da Avrupa Film Haftası’nın, Avrupa kültürünün çeşitliliğini ve seslerin çokluğunu vurgulayan bir deneyim olmayı vaat ettiğine dikkat çekerek, etkinlik sayesinde Litvanya ile Trabzon arasında iş birliği adımı atılmasından da memnun olduğunu vurguladı. Kazaz etkinliği düzenleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na, Trabzon AB Bilgi Merkezi’ne, AB Büyükelçiliklerine ve etkinliğe destek veren Trabzon Sinema Derneği’ne de teşekkür etti.

RUNNER İLE BAŞLAYIP AURORA İLE SONA ERECEK
TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da açılışta yaptığı konuşmada kentin etkinliğe büyük ilgi gösterdiğini belirterek; “Öğrencisinden, kültür ve sanat insanlarına, iş dünyasına kadar pek çok kesim bugün burada toplandı. Bir hafta sürecek etkinliğimiz boyunca Avrupa kültürünü daha yakından tanımak için hepinizi salonlarımızda buluşmaya bekliyoruz” dedi.
Türkiye’ye ilk kez geldiğini belirten Runner (Koşucu) isimli filmin yönetmeni Andrius Blazevicius da film hakkında bilgi verirken; “Son derece günümüzün yansıması olan bir film. Erkek arkadaşını zihin ve ruh hastalıklarından korumaya çalışan bir kişinin öyküsünü görüyoruz bu filmde. Filmimizde Litvanya’nın başkentinin de oldukça fazla görseli var. Sizleri de başkentimizi gelip görmeye davet ediyoruz.” diye konuştu.

SON GÖSTERİM 22 HAZİRAN PERŞEMBE
Açılış konuşmalarının ardından Litvanya yapımı Runner/Koşucu filminin gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından da filmin yönetmeni Andrius Blazevicius ile sanatseverler bir söyleşi yaptı.
Öte yandan Avrupa Film Haftası, hafta sonu 16.30-18.30-20.30, hafta içi ise 18.30 ve 20.30 seanslarında ücretsiz olarak gösterilecek olan Avrupa filmleri ile sürecek. Etkinlik 22 Haziran Perşembe günü 20.30’da gösterilecek olan Aurora isimli filmle sona erecek.