AVRUPA GENÇLİK FORUMU TTSO'DA YAPILDI

AVRUPA GENÇLİK FORUMU TTSO

TTSO’da düzenlenen Avrupa Gençlik Forumu’nda konuşan Hacısalihoğlu; “Gençliğin hedefi yaşam standartlarını yüksek tutmak olmalıdır.”

AVRUPA GENÇLİK FORUMU TTSO'DA YAPILDI

TTSO’da düzenlenen Avrupa Gençlik Forumu’nda konuşan Hacısalihoğlu; “Gençliğin hedefi yaşam standartlarını yüksek tutmak olmalıdır.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen KTÜ Kariyer Merkezi, TOBB Trabzon Genç Girişimciler Kurulu, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, KTÜ AB Kulübü tarafından desteklenen, Söz Sende - Avrupa Gençlik Forumu gerçekleştirildi.

GENÇLİK HEDEFİNİ YÜKSEK TUTMALI
Çok sayıda lise ve üniversite öğrencisinin takip ettiği forumun açılışında  konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, gençliğin hedefinin yaşam standartlarını yüksek tutmak olması gerektiğini ifade ederek; “Gençlerimiz günümüzde dijital cihazları kullanarak Avrupa Birliği’nin nasıl olduğunu görebiliyor, inceleyebiliyorlar. Pandemi ve getirdiği ekonomik sıkıntıların ardından birden hiç ortada yokken yanı başımızda bir savaş çıktı. Gençlerin hedefi daha huzurlu bir ortamda, barış ve diyalogla birlikte yaşam standartlarını yükseltmek olmalıdır. Sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin olmaması bir yanımızın eksik kalması demektir. Bu nedenle gençlerin derslerinin yanı sıra bu alanlarda da kendilerini geliştirmeleri, hayattan daha fazla zevk almaları noktasında önemlidir. Çevremizdeki ve dünyadaki gelişmeler sizde umutsuzluk yaratmasın. Gelecek siz gençlerin elinde ve daha gelişmiş bir ülke yaratmak için de bizlerin umudu sizsiniz.” dedi.
Başkan Hacısalihoğlu, Avrupa Birliği’nin oluşumunun, tarihteki en başarılı entegrasyonun, en etkili ekonomik ve refah büyümesinin de çerçevesini sağladığını vurgulayarak; “Türkiye’nin tarihi, coğrafyası temel demokratik tercihi, ekonomik entegrasyonu nedeniyle Avrupa ailesine ait olduğuna inanıyorum. Hepimiz bunun için çalışmalıyız. Son bir yılda hayati önem taşıyan sağlık, iklim değişikliği, göç, güvenlik, ticaret, tarım gibi birçok alanda işbirliğimizi yoğunlaştırdık. Önümüzdeki aylarda bu başarıları daha da geliştireceğimize inanıyorum. Avrupa Günü hepimize kutlu olsun.” diye konuştu.


FARKLI BAŞLIKLARLA AB VİZYONU VURGULANDI
Açılış konuşmasının ardından ilk olarak AB Perspektifinden Geleceğin Dünyası isimli bir panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü  Dış Ticaret Danışmanı-Akademisyen Dr. Zeynep İyiler’in yaptığı panelde, Yazar, Programcı Serkan Türk “Avrupa ve Türk Edebiyatı”, KTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mimarlar Odası Trabzon Şubesi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sonay Çevik “Çağdaş Kent Politikaları”, Genç Girişimci Serkan Keleş “Girişimcilik ve Gençlik”, KTÜ Öğretim Görevlisi Çiğdem Hüsem “Erasmus Hibe Programı ve Gençlik Değişim Programları” hakkında sunum yaptı. Panelin ardında Dr. Zeynip İyiler tarafından “Gençlik ve Girişimcilik” başlıklı bir eğitim verildi.