AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN AKADEMİSYEN ATAĞI

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN AKADEMİSYEN ATAĞI

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN AKADEMİSYEN ATAĞI

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN AKADEMİSYEN ATAĞI

Maçkalı Ömer Yıldız’ın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Avrasya Üniversitesi alacağı 175 akademisyenle Trabzon istihdamına önemli katkı sağlayacak!

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, üniversiteye 175 akademisyenin alınacağını söyledi.

48 PROFESÖR, 50 DOÇENT
Avrasya Üniversitesinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta içerisinde 175 akademisyen alımı için ilana çıkılacağı belirtilirken, bu akademisyenlerin görev alacakları bölümler ve sayıları da açıklandı.
Mühendislik Mimarlık Fakültesi için 31 profesör, 32 doçent, 32 doktor öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi. Sağlık Bilimleri Fakültesi için 6 profesör, 6 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 3 araştırma görevlisi. İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi için 8 profesör, 8 doçent, 8 doktor öğretim üyesi. Fen Edebiyat Fakültesi için 3 profesör, 4 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi, 1 araştırma görevlisi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için 12 öğretim görevlisi ve Meslek Yüksekokulu içinde 8 öğretim görevlisi olmak üzere toplamda 175 akademisyenin alınacağı ifade edildi.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ
Kendisi Maçkalı olan ve bir dönem ilçemizde Belediye Başkanlığı da yapan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi’nin istihdama katkısına vurgu yaptı.
Yıldız; “Üniversitemiz büyüdükçe hem akademik hem de idari personel alımlarımız devam edecek. Burada en çok dikkat ettiğimiz husus başvuru yapanların iyice araştırılması olacaktır. Üniversitemiz bu hususta bugüne kadar çok hassas davranmıştır. Bundan sonrada aynı ciddiyetle devam edeceğiz. Alacağımız personelin yeterliliği dışında, vatan sevgisi de bizim için çok önemli kıstastır. Vatanına, bayrağına aşık olan insanların yetiştirdiği öğrencileri kendileri gibi olur.” dedi.