AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN 100. YIL ETKİNLİĞİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN 100. YIL ETKİNLİĞİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN 100. YIL ETKİNLİĞİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN 100. YIL ETKİNLİĞİ 

Avrasya Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. Yılında farklı bir etkinliğe imza attı. Atatürk’ün sevdiği yemekleri hazırlayan kulüp katılımcılara takdim etti.

Avrasya Üniversitesi Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 

100. YILA FARKLI KUTLAMA 
Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde “Cumhuriyetin Anlam ve Önemi” konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından Gastronomi Kulübü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği yemekleri hazırlayarak akademisyenler ve öğrencilere takdim etti. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 17. Komando Tugayı Komutanı Yardımcı V. Piyade Albay Cemil Uzuner Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

CUMHURİYET TÜRK GENÇLERİNE EMANET!
Programın açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu yaptı. Terzioğlu konuşmasında; “Atatürk, Türkiye’nin tam bağımsızlığını ve Cumhuriyet’i Türk gençliğine emanet etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ‘Gençliğe Hitabe’ ile Millî Mücadele yıllarındaki genel durumu anlatmış ve benzer bir durum karşısında Türk gençlerinin takip etmesi gereken yolu göstermiştir. Bu yüzden sevgili gençler sevgili öğrencilerimiz sizlere önemli görevler düşmektedir. Türk gençliği bu günü ve geleceği iyi anlamak için Türk tarihini iyi anlamalı ve tarihten dersler çıkarmalıdır. Türk diline ve kültürüne sahip çıkmalıdır Türk gençliği vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini, cumhuriyeti her şeyin üzerinde tutmalıdır.” dedi. 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ LEZZETLERDEN TATTILAR 
Program kapsamında Öğretmen Teğmen Furkan Zahid Özelce tarafından “Cumhuriyetin Anlam ve Önemi” konulu konferans verildi. 
Avrasya Üniversitesi Gastronomi Kulübü üyesi öğrenciler, Kulüp Akademik danışmanı Öğr. Gör. Emre Murat ve Kulüp Başkanı Orhan Yağız Sürül tarafından organize edilen “Atatürk’ün Sevdiği Yemekler” etkinliğinde hazırladıkları kuru fasulye, pirinç pilavı, Selanik usulü ıspanaklı börek ve irmik helvasını davetliler ve öğrencilere ikram ettiler.