AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ROL MODEL OLUYOR

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ROL MODEL OLUYOR

Avrasya Üniversitesi’nin Maçkalı yöneticisi iddialı; “Üniversitemizin 2024 yılında çok daha başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur.”

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ ROL MODEL OLUYOR

Avrasya Üniversitesi’nin Maçkalı yöneticisi iddialı; “Üniversitemizin 2024 yılında çok daha başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur.” 

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Maçkalı hemşehrimiz Dr. Ömer Yıldız, 2011/2012 Akademik yılında Pelitli Yerleşkesinde başlayan eğitim serüvenlerinde şimdiye kadar 12 binden fazla mezun vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 
Yıldız; “Üniversitemiz son iki akademik yılda yüzde 96 doluluğa ulaşarak ülkemiz genelinde vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almış, gelecek dönem hedefini ise yüzde 100 doluluk ve yeni fakülteler olarak belirlemiştir.” dedi. 

GELECEK HEDEFİ: %100 DOLULUK!
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Ömer Yıldız, yaptığı açıklamada; “Yükseköğretimin önemli kuruluşları arasında yer alan ve bölgemizin tek vakıf üniversitesi olma özelliğini taşıyan Avrasya Üniversitemiz, 13 yıl önce yükseköğretimde fark oluşturmak amacıyla çıktığı yolda, Cumhuriyetimizin 100. yılında nitelikli akademik kadrosu, uluslararası ölçütleri esas alan eğitim-öğretim programları, teknoloji donanımı ve birbirinden güzel yerleşkeleri ile rol model olmaya devam ediyor. Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşunun 13. yılında, kuruluşumuzu sağlayan dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Avrasya ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu topraklarda huzur içinde yaşamamız için sınır ötesinde bölücü terör örgütü ile mücadele eden ve çıkan çatışma sonucu şehit olan kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun, yaralı askerlerimize şifa diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu. 

SON İKİ AKADEMİK YILDA YÜZDE 96 DOLULUK. 
Eğitime ve yükseköğretime katkı sağlayacak yeni fakültelerin açılması için çabalarının hız kesmeden devam edeceğini dile getiren Yıldız; “2011/2012 akademik yılında Pelitli Yerleşkesinde başlayan eğitim serüvenimizde şimdiye kadar 12 binden fazla mezun vermenin ve sırayla Yomra, Yalıncak Ömer Yıldız, Çimenli ve Kaşüstü yerleşkelerini kurumumuza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz son iki akademik yılda yüzde 96 doluluğa ulaşarak ülkemiz genelinde vakıf üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer almış, gelecek dönem hedefini ise yüzde 100 doluluk ve yeni fakülteler olarak belirlemiştir. Üniversitemizde mevcut bulunan Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eğitim öğretime devam etmekteyiz. Öte yandan kamuoyu beklentilerini dikkate alarak başvuru yaptığımız Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği ve Eğitim Fakültelerimizin de bir an önce açılması gerektiğini bu vesile ile tekrarlamak istiyorum. Bölgemiz eğitimine ve yükseköğretime büyük katkı sağlayacak yeni fakültelerimizin açılması için çabamız hız kesmeden devam edecektir. Bu anlamda şehrimizin tüm dinamiklerini, sivil toplum kuruluşlarını, eğitim kurum ve kuruluşlarını destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

“HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇABALAYACAĞIZ” 
2024 yılının başarılarla ve örnek projelerle geçmesini dilediklerini kaydeden Yıldız; “Kovid-19 ve yıkıcı bir depremin ardı sıra yaşayan ülkemizde hep beraber el ele vererek yaralarımızı sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Bu sürecin ardından acı ve tatlı hatıralarla bir yılı daha geride bırakıp, yepyeni bir yıla daha adım atıyoruz. Avrasya Üniversitesi ailesinin bireyleri olarak, ülkemizin gelişip kalkınmasına katkı sunmak amacıyla yoğun bir gayret ve çaba ile çalışıp, 2023 yılını geride bıraktık. Akademik, kültürel ve sanatsal alanlarda göstermiş olduğu başarılarla kalitesini her geçen gün artıran üniversitemizin 2024 yılında çok daha başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur. Bu duygular ışığında yeni umutlarla karşıladığımız 2024 yılının hedeflerimize ulaşmada yeni bir fırsat olması için var gücümüzle çabalayarak, başarı grafiğimizi en üst seviyelere çıkaracağız. Başarılarla ve örnek projelerle, refah içinde, geleceğe emin adımlarla yürüyüp, birbirinden önemli işlere imza atacağımız yeni bir yıl olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.