Avrasya Pazarı hizmete açıldı

Avrasya Pazarı hizmete açıldı

Trabzon’da yapımı tamamlanarak hizmete giren Tarihi Avrasya Pazarı, bugün yapılan törenle hizmete açıldı.

Avrasya Pazarı hizmete açıldı 

Trabzon’da yapımı tamamlanarak hizmete giren Tarihi Avrasya Pazarı, bugün yapılan törenle hizmete açıldı. 

Geniş katılımla yapılan açılış törenine, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, TBMM Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Tarihi Avrasya Pazarı Derneği Başkanı Muzaffer Beşinci ile Pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı. 

 

Açılış öncesinde katılımcılar, Tarihi Avrasya Pazarı’nı yerinde gezerek, esnaflarda da kısa süreli sohbet etti. 

 

250 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Açılış ilk olarak halk oyunları gösterisi ile başlarken ardından Dernek Başkanı Beşinci konuştu. 

Beşinci, Tarihi Avrasya Pazarı’nın bugün ki değeriyle 250 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi.  Beşinci, “Yap işlet devret modeliyle yaptığımız bu yapıyı her şeyi devletten beklemeyerek bizim gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güzel şeyler başarabileceklerini gösterdik” dedi. 

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ OLABİLİR

 

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, Avrasya Pazarının ilk yapıldığı günlerden bugün modernize edilmiş yeni haline geldiğine dikkat çekerek, “Biz Ortahisar Belediye Başkanlığına aday olduğumuzda gezdiğimiz bölgede neler üretebilirize baktığımızda, yenilenebilir enerjiye Ahmet Başkanımız Mağmat’ta çalışma yapmıştı. Üzerine baktığımda burada da yenilenebilir enerji yapılabilir noktasına geldik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız” dedi. 

 

VERİLEN SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİNİN GURURUNU YAŞIYORUZ

 

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Çok şükür ki şu anda pazar esnafımıza, 31 Mart 2019 seçimlerinden önce kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile beraber bir sabah kahvaltısında zor şartlarda, kötü şartlarda yeni proje nedeniyle yerlerini kaybetmiş olan Pazar esnafınıza yeni satış alanına kavuşması için verdiğimiz sözün yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 

Kolay değil bu işleri yapmak. Çünkü 315 esnafımıza yeni bir alan oluşturma işi kolay iş değil. Çok şükür ki bunu yaparken değerli büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte ilave 35 tane daha burada satış alanı oluşturduk. O oluşturduğumuz satış alanlarında Kadın Emeği çarşısında100 kadımızı ürettikleri emeği satma imkanı buldu. Kadınlarımız üretiyor, o üretimin satılacağı böyle halkımızın rahatlıkla alışveriş yapacağı alanlara ihtiyacımız var. 

İnşallah bu dönemde de hem Ortahisar, hem Büyükşehir Belediyemiz el ele vererceğiz bakanlarımızla bu güzel topraklara daha güzel eserler kazandıracağız” dedi. 

 

HER ŞEY PARA DEĞİL, YÜREK LAZIM

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Avrasya Pazarının yenilenmiş halini gerçekten çok beğendim.” Derken sonrasında yine 2023 yılında yapılan açılışları sıralayarak, “2023 ve 24 yılında sadece Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği yatırımları saymakla bitiremiyoruz. Hepsi bu şehrin güzel insanlarına hayırlı uğurlu olsun. 

Avrasya Pazarının 1980’lerden sonrasına macerası var ama sürekli yer değiştiren bir macera. Artık bir daha yer değiştirmek istemiyoruz… 

Muzaffer bey ile başladık. Kendisine en başta teşekkür ediyorum. Bu kadar işini yakından takip eden, yetkili mercileri sürekli titizlikle uyaran bir insan çok az tanıdım. Ben Muzaffer beye bazen “Çoluğu, çocuğu senden daha az görüyorum” dediğim zamanlar oldu. İş bilenin kılıç kuşananın..

Biz bu alanın arkasında Kuyumcu Kent de yapmayı planlamıştık. Hatta kamuoyuna sunmuştuk. Onu da aynı modelle yapacaktık. Yeri biz verecektik, kuyumcular yapacaklardı. Yap işlet devret modeli. Ama onlar yapamadı. Kuyumcuların bu işi daha kolay yapacağı var sayılır. Ama pazarcılar başardı. Her şey para değil demekki. Burada başka meziyetler var. O nedenle yürek lazım. Bu yürek Muzaffer Başkanda ve esnaf kardeşlerimizde fazlasıyla var. Bütün Pazarkapı esnafını, Avrasya Esnafını tebrik ediyorum, kutluyorum bu sizlerin eseridir. 

 

ZORLUOĞLU’NDAN AHMET METİN GENÇ’E EMANET… 

 

Burada Ahmet Metin Genç başkanıma bir şey emanet edeyim. Değerli başkanım, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yaptık. Biz karayollarına ait orta refüjlerinin bakımını üstlendik. Karşılığında 2 tane ekolojik köprü yaptırma sözü aldık. Protokole bağlandı. Bunun bir tanesi bu alanı, Ganita ile birleştiren Ekolojik köprüdür. Dolayasıyla her şey tamam. Biz artık görevimizi tamamladık onu size emanet ediyoruz. 2 ekolojik köprü protokolümüzde var. Birinin yeri belli, birini de siz ihtiyaca göre belirlersiniz” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, “Esnaf bir şehir için çok önemlidir. Onlara layık olan bu ortamın kendilerine temin edilmesi çok kıymetli. Onlar buna fazlasıyla layıklar. Bunların kıymetini biz biliyoruz, toplum da biliyor” dedi. 

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, “90’lı yalların başlarında Avrasya Pazarının bugün ki bavul ticareti ile başladığı dönemdi. 

Ganita’danFaroz’a olan mevkide yapılan bütün çalışmalarda çok güzel hizmetler yapan bütün belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunumoyrum. Onların ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu mekanlarda ticaret yapan kardeşlerimiz, çok zor şartlarda mücadele ediyorlardı” dedi. 

 

KARAİSMAİLOĞLU: BERAT ALBAYRAK BENİ ARADI

Bu proje hazırlandı. Muzaffer Beşinci Ankara’da kapı kapı dolaşıp projesini anlatıyordu. Ben kendisini tanımıyordum. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak beni aradı. “Güzel projesi var, düşüncesi var. Esnafları da yakından ilgilendiren konu. Destek olursak iyi olur” dedi ve bana geldi. Geldiklerinde hakikaten şehrimize yakından ilgilendiren güzel, esnaflara değer katacak güzel bir iş olduğu için bizde desteklemeye devam ettik. O da başından sonuna kadar her aşamasında bizi bilgilendirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın önderliğinde çok güzel bir iş ortaya çıktı. Hakikaten içinde gezerken bizde gurur duyduk. Bu eserler şehrimize değer katacak. Burada özellikle küçük esnafın ürünlerini değerlendireceği, birer katkı sağlayacak güzel bir iş olarak ortaya çıktı. 

Bu bölge hakikaten geçmişinde farklı anlamlarla, amaçlarla kullanılan bölgeydi. Ama hakikaten bugün Trabzon’a yakışan planlama şeklinde taşlar birer birer yerlerine koyuluyor. 

Şehrimiz özellikle pandemiden sonra önemli turizm merkezi olma yolunda önemli ilerliyor. Bu yapılar da ona değerli ve kıymetli hizmetler verecek. Avrasya Pazarı da turistlerin uğrak noktası olacak. 

Bu eserleri buraya katmak, burayı planlamak 31 Mart ve seçim döneminde en önemli konularımız. Bu seçimlerde belediye yönetimleri seçiliyor. Belediye yönetimleri de bu şehre değer katacak projeler, eserler peşinde koşup bunların vaatlerini veriyor ve yerine getiriliyor. Murat Zorluoğlu başkanımız son 5 yılda hakikaten bu şehre değer katan önemli eserler kazandırdı. 31 Mart’tan sonar da Ahmet Metin Genç kardeşimiz, Ortahisar’da da Ergin Aydın kardeşimiz bizler de ekip olarak şehrimizin birer cazibe merkezi olması için daha hızlı koşmaya devam edeceğiz” dedi.

BURADA EL BİRLİĞ İİLE YAPILAN GÜZEL BİR ESER VAR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “’Ganita ile bağlantısı sağlandığında çok daha sosyal ve hareketli mekan olacak. Camimiz bittiğinde çok daha kalabalık mekana kavuşmuş olacağız. 

1991 yılında tanıdım Çömlekçi’deki mekanı.. Trabzon’da Vakfıkebir’de Kaymakam vekiliyim. O esnada geldiğimde çocukların öncelikle oraya gidelim, orada oyuncak bakalım şeklinde baskıları oluyordu. 

sonraki yıllarda Trabzon’a her geldiğimizde Çömlekçi’deki pazarı gördük. Ama bugün görüyoruz ki burada çok daha güzel mekan var. Pazarlar pek çok insanın gelip gittiği mekanlar olmakla birlikte, yağmur, sıcak, soğuk hepsinin risk olarak görüldüğü yerler. Üzerini kapattığınızda mekanı çok daha güzel hale getirdiğinizde esnafa çok büyük faydası oluyor, hem de gelen insanlarımıza çok büyük hizmet oluyor. Burada el birliği ile yapılan güzel bir eser var.” Diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Avrasya Pazarının açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.