AV YASAĞI BAŞLADI

AV YASAĞI BAŞLADI

Balığın az talebin ise fazla olduğu, gerek balıkçılar gerekse vatandaşın düşündüğü şekilde gerçekleşmeyen av sezonu bugün itibariyle resmen bitti.

AV YASAĞI BAŞLADI

Balığın az talebin ise fazla olduğu, gerek balıkçılar gerekse vatandaşın düşündüğü şekilde gerçekleşmeyen av sezonu bugün itibariyle resmen bitti.

Son zamanlarda balık avının oldukça seyrek seyrettiği denizlerimizde av yasağı 15 Nisan 2019 tarihi itibariyle (bugün) resmen başladı.

BALIKÇILAR ERKEN BİTİRDİ
Av yasağına az bir zaman kala Karadeniz´deki birçok tekne erkenden limanlara demirlerken,  şimdiden gelecek sezonun hazırlıklarını yapmaya başladılar bile.
1 Eylül´de başlayacak olan av sezonuna kadar teknelerindeki bakım ve onarım ile ağlardaki tamiratları yapacak olan balıkçılar oldukça hızlı gerçekleştiği için bu sezondan pek bir şey anlamadıklarını ifade ettiler.

BALIK AZ FİYATLAR YÜKSEK
Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, sezonun balıkçı açısından iyi olmasına karşın fiyatların pahalı seyretmesi sebebiyle vatandaş açısından aynı şekilde geçmediğini söyledi.
Başkan Mutlu balık fiyatlarının yüksekliğini balığın az olmasına bağlarken, Karadenizli vatandaşlar ise hamsiyi istedikleri gibi tüketemediklerinden yakındılar. 

HATA DÜZELTİLMELİ
Palamut, hamsi ve istavrit açısından oldukça iyi geçen sezon özellikle balıkçıların yüzünü güldürürken, onların da birçoğu bu konuda vatandaşla aynı düşünceleri paylaştı.
Öte yandan yıllarını bu mesleğe adayan Maçka´daki balıkçılık geleneğinin ustalarından Ertuğrul Tüfekçi, balık avı yasağının balıkların üreme döneminde uygulanması halinde verimin iki katına çıkacağını ancak bunun yapılmaması sebebiyle benzer sıkıntıların her yıl kendisini tekrarlamaktan öteye gidemeyeceğini savundu.
Tüfekçi; ?Balık avı yasağını balığın üreme dönemlerine koymanın balık popülasyonunu arttırması bakımından daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.? dedi.
Ali TİRİTOĞLU