ATASU’DAN TRABZON’A SU TAŞINIYOR

ATASU’DAN TRABZON’A SU TAŞINIYOR

ATASU’DAN TRABZON’A SU TAŞINIYOR

ATASU’DAN TRABZON’A SU TAŞINIYOR

Trabzon’un Maçka ilçe sınırları içerisindeki Galyan Bölgesi’nde yer alan Atasu Barajı 2050 yılına kadar Trabzon’un su ihtiyacını karşılayacak.

DSİ’nin öncülüğünde Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçme suyu İsale Hattında çalışmalar sürüyor.

TRABZON’A SU İÇİN DÖRT KOLDAN ÇALIŞILIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak için gayret gösteriyor.
Yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

SU KAYNAKTAN DEPOLARA ULAŞIYOR
Bu kapsamda Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan İçme suyu İsale Hattı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, İçme suyu kaynağı Atasu Barajı olan Trabzon İçme suyu İsale Hattı İnşaatının, tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Genel Müdür Yıldız, Trabzon’un içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan iş kapsamında, 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatı, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesinin yapılacağını söyledi.

YILLIK 73 MİLYON M³ İÇME SUYU!
Genel Müdür Yıldız,’ 91,5 km uzunluğunda olan hatta bugüne kadar, yaklaşık olarak 85,5 km isale hattı, 8 adet depo ve 5 adet yeni terfi merkezinin betonarme imalatının tamamlandığını ifade etti.
Yıldız; “% 82 fiziki gerçekleşmenin sağlanana söz konusu işin 2021 yılında tamamlanarak, hizmete açılması hedeflenmektedir. Söz konusu projenin tamamlaması ile Trabzon şehir merkezine yıllık 73 milyon m³ içme suyu verilecektir.” dedi.