ATASU’DA NELER OLUYOR?

ATASU’DA NELER OLUYOR?

ATASU’DA NELER OLUYOR?

ATASU’DA NELER OLUYOR?

Trabzon’un su ihtiyacını karşılamak gibi hayati öneme sahip bir görev üstlenen Atasu Barajı, tedbir alınmazsa kendini bilmezlerce çöplüğe dönüştürülmek üzere!

Maçka’nın Galyan Bölgesi Atasu Mahallesinde özellikle Atasu Barajı çevresinde şahit olunan manzara, olaya şahit olan görgü tanıklarına ‘Nereye doğru gidiyoruz” dedirtiyor.

ATASU’DAKİ SIKINTI BİTMEK BİLMİYOR
Maçka ilçesi Atasu Mahallesi ve Atasu Barajı çevresinde yaşananlar bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız haberlerde bölgedeki trafik işaret levhalarının nişan tahtası haline getirildiğini belirterek, yetkilileri göreve davet etmiştik.
Bu yıl ise Atasu Barajı çevresinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çöplük haline getirildiğine bizzat tanık olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ali Osman Aydın oldu.

BARAJIN ÇEVRESİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
Geçtiğimiz hafta içerisinde Galyan Vadisi Atasu Mahallesi’ne yaptığı ziyaretten dönerken Atasu Barajına da uğrayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağımsız meclis üyesi Ali Osman Aydın, adeta şoka girdi.
Şahit olduğu manzara karşısında duyduğu rahatsızlığı aktaran meclis üyesi Aydın; “Trabzon şehrimizin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Atasu Barajı çevresinin üzücü hali beni fazlasıyla rahatsız etti.” diyerek tepkisini dile getirdi.
Trabzon ili için büyük önem arz eden Atasu Barajı ve çevresinin yetkililer tarafından korunup kollanması gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Aydın, konuyu meclise götüreceğini vurguladı.

YETKİLİLER BU OLAYA EL ATMALI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ali Osman Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Maçka Galyan Atasu Mahallemizde yapmış olduğum ziyaret sonrası dönüşte uğramış olduğum Trabzon şehrimizin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Galyan Barajı çevresinin üzücü hali beni fazlasıyla rahatsız etti.
Trabzon ili için büyük önem arz eden bu barajın çevresinin yetkililer tarafından kollanması ve güvenlik önleminin alınması bence kaçınılmazdır. Buranın 24 saat kameralarla ve güvenlikle izlenmesi yaşanabilecek kötü görüntülerden ve kazalardan uzak kalınmasına sebep olur diye düşünüyorum. Yetkili kurumları acilen göreve davet ediyorum.”
Ali TİRİTOĞLU