ASKON´DAN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ZİYARET

ASKON´DAN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ZİYARET

?VERGİ ZEKÂT KADAR KUTSALDIR?

ASKON´DAN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA ZİYARET

?VERGİ ZEKÂT KADAR KUTSALDIR?

 

Askon Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Trabzon Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bilal Aydemir, Hüseyin Aygün, Cemal yıldız Trabzon Vergi Dairesi Başkanı  İlhan Akçay´ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette güncel konuların yanında vergi ve vergilendirme ile ilgili konular ele alındı.

Askon Şube Başkanı İbrahim Beşir konuşmasında şöyle dedi.

Vergi Zekât Kadar kutsaldır.

Bize büyüklerimizin nasihati böyledir. Eğer Ülkemizin Dünya standartlarını yakalamasını, istiyorsak vergimizi eksiksiz ve zamanında yatırmamız gerekir.

Siyasi iradeden de bazı beklentilerimiz var. O da şu ?Stopaj? vergisi çok yüksek bunu esnaf ödemede güçlük çekiyor. Nerdeyse iki yılda bir yıllık kiraya denk geliyor. Bu matrahın yüzde ?on?Lara çekilmesi gerekir. Eğer böyle olursa, hem Kiracı, hem de Mülk sahibi, ödemelerini eksiksiz ve düzenli yapar. Ayrıca sık, sık çıkan vergi aflarının da gözden geçirilmesi gerekmektedir. Vergisini muntazam ödeyenlere bir haksızlık yapılıyor kanısındayım. Vergi affı olabilir, amma bu belki on, belki de onbeş yılda bir olmalıdır. Esnaf bu affa ümit ederek hareket etmemelidir. Bu noktada sizden isteğimiz budur.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay´da Ziyaretten oldukça memnun olduğunu ifade ettikten sonra şöyle dedi; Bizler sivil toplum kuruluşlarının bu tür ziyaretlerini önemsiyoruz. Devlerimizin Bütçe gelirinin yüzde sekseni vergi kaynaklıdır. Bunun içinde tabii ki dolaylı verginin payı daha fazladır. Bizlerin Vergi tahsilatı Esnafımızın, Tüccarımızın tahsilatına bağlıdır. Eğer esnaf tahsilatlarını zamanında yapabiliyorsa bize de o derece daha yakın oluyor. O da vergisini zamanında ödüyor. Elimizden geldiği kadar Esnafımıza, Sanayicimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda biliyorsunuz vergi borçlarının yeniden yapılandırması yapıldı şimdi tahsilatlarımız devam etmektedir. Bu konuda sıkıntısı olan esnaf kardeşim bize rahatlıkla ulaşabilir. Dedi.