ASILSIZ HABERE SORUŞTURMA

ASILSIZ HABERE SORUŞTURMA

ASILSIZ HABERE SORUŞTURMA

ASILSIZ HABERE SORUŞTURMA

“Trabzon’da Coronavirüs” başlığı altında asılsız haberi yapanlar yandı. Trabzon Valiliği asılsız haber yapan ve yayanlar hakkında soruşturma başlattı.

Trabzon Valiliği yayınladığı bir duyuru İle Trabzon’da İnternet medyası üzerinden Asılsız Trabzon’da Coronavirüs tespit edildi haberi yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

TRABZON VALİLİĞİ AÇIKLADI!
Trabzon Valiliğinin Basın Duyurusu şöyle;
KAMUOYUNA DUYURU:
İlimize yönelik yerel haberler yapan bir internet sitesinin 17.03.2020 tarihli bir yayınında yer alan; “Trabzon’un ilk koronavirüs vakasının pozitif çıktığı, şeklindeki  gerçek dışı haberiyle ilgili olarak  ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” oluşturmaktan gerekli incelemeler yapılarak adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Ayrıca benzer içerikleri asılsız bir şekilde sosyal medyadan paylaşarak halk arasında panik ve korku oluşturmaya yönelik paylaşım yapanlar hakkında da işlem yapılacaktır.’
Vatandaşlarımız tarafından resmî merciler haricindeki asılsız ve gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur.”


İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan “Trabzon’da Coronavirüs Vakası Var mı?” şeklindeki soruların artması üzerine Trabzon İl Sağlık Müdürü’nden açıklama geldi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgını ile ilgili önlemler birbiri ardına geliyor.
Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile herkesin merak içinde olduğu “Trabzon’da koronavirüslü vaka var mı?” sorusuna açıklık getirdi.
Dr. Hakan Usta yaptığı açıklamada; “Halkımıza duyurulur. İlimizde şu an itibarıyla Corona Virüs testi pozitif olan bir vakamız bulunmamakta.” ifadelerine yer verdi.