ARAKLI, SANAYİ VE TURİZM’DE İLERLEYECEK!

ARAKLI, SANAYİ VE TURİZM’DE İLERLEYECEK!

ARAKLI, SANAYİ VE TURİZM’DE İLERLEYECEK!

ARAKLI, SANAYİ VE TURİZM’DE İLERLEYECEK! 

Trabzon’u turizm, sanayi ve ticarette ileriye taşımak için çalıştıklarını söyleyen TTSO Başkanı Çelebi; “Araklı, sanayide ve turizmde ilerleme kaydedecek.” 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’un bütün ilçelerini turizm, sanayi ve ticarette ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi.

ÇELEBİ İŞADAMLARIYLA BULUŞTU 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulu üyeleri, Araklı RoyalComfort Oteli ziyaret ederek, tesis sahibi Mehmet Ali Derya ve iş adamlarıyla bir araya geldi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’un tüm ilçelerini turizm, sanayi ve ticarette ileriye taşımak için çalıştıklarını belirterek; “Araklı da ilerleme kaydeden ilçelerimizden biri. Özellikle 8 adet konaklama tesisi, 400’ü aşkın yatak kapasitesi ve yapımı devam eden tesisleriyle turizmde önemli bir ivme kazandı. Araklı’ya değer katan işletmelerimizden biri olan RoyalComfort Oteli turizme kazandıran iş adamlarımızı da kutluyorum.” dedi.

“KONAKÖNÜ ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON OLABİLİR”
Başkan Çelebi, Araklı’nın bugüne kadar iyi derecede korunmuş Konakönü sahilinin çok önemli bir turizm destinasyonu olabileceğini de vurgulayarak; “Bu bölgeye, otantik ve doğal yapısını koruyarak butik konaklama tesislerinin bulunduğu bir plan yapılırsa Konakönü gerçekten Avrupa’da imrenerek baktığımız tatil yörelerinden biri olabilir. Ayrıca Araklı’nın doğal güzelliklere sahip birçok vadisinin de planlı bir şekilde turizme kazandırılmasını destekliyoruz. Bu konuda oda olarak elimizden gelen desteği de vermeye hazırız. Tabii Araklı ve Trabzon’un diğer tüm bölgelerinde turistlerin vakit geçireceği sosyal alanların hızla hizmete sokulması lazım.” diye konuştu.

“TEKSTİLKENT VE KARMA OSB KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Araklı’da tekstilkent kurulması için çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayarak; “Ayrıca üyelerimizden gelen yoğun talepler nedeniyle Trabzon’un doğusunda bir veya iki organize sanayi bölgesi kurulması yönünde de çalışmamız var. Bu karma OSB’lerden birinin Araklı’da kurulması gündemde.” ifadesini kullandı.