ARAÇ ŞOFÖRLERİNE SERTİFİKA

ARAÇ ŞOFÖRLERİNE SERTİFİKA

Büyükşehir Belediyesinin verdiği eğitimleri tamamlayan toplu taşıma araç şoförleri sertifikalandı.

ARAÇ ŞOFÖRLERİNE SERTİFİKA

Büyükşehir Belediyesinin verdiği eğitimleri tamamlayan toplu taşıma araç şoförleri sertifikalandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen eğitimleri tamamlayan 3 bin 91 şoför için ‘Toplu Taşıma Araç Şoförleri Sertifika Töreni’ düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; “Eğitimler bir defaya mahsus olmayacak. Bundan sonra da hem kendi otobüs şoförlerimize hem de Ortahisar ve diğer ilçelerimizde toplu taşıma yapan şoför esnafımıza eğitim vermeye devam edeceğiz.” dedi.

ŞOFÖRLER İÇİN KURS BİTTİ KÂĞIT VERİLDİ 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası iş birliğiyle, ‘İnsan İlişkileri ve İletişim, Acil Kurtarma ve İlk Yardım, Yol ve Trafik Bilgisi’ alanlarında eğitim programları gerçekleştirildi. Eğitimlerde başarılı olan 3 bin 91 toplu taşıma şoförü için Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Vekili Atilla Ataman, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Erdem Taşdemir ile şoför esnafı katıldı. 

ULAŞIM MASTER PLANI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çok önem verdikleri eğitim programının tamamlanmasının ardından sertifika takdim töreninde şoför esnafıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Trabzon’un sorunları arasında ulaşımın ilk sıralarda geldiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu; “Büyükşehir Belediyesi olarak 4,5 yıldır bu alanda paydaşlarımızla beraber epey çalışma gerçekleştirdik. En önemli projelerimizden bir tanesi Ulaşım Master Planı’ydı. Onu tamamladık yürürlüğe girdi ve ona bağlı olarak ulaşım alt sektörlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yine Ulaşım Master Planımızla birlikte kısa adı SUMP olan ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’ da faaliyete girdi. Avrupa Birliği projesiydi, ihalesi tamamlandı. Dün itibarıyla ilk toplantısını yaptık. Şehrin özellikle yaya hareketi bakımından daha iyi noktaya gelmesi anlamında önemli bir çalışmayı da başlattık.” dedi.

ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ’Nİ İNŞA ETTİK
Kurumsal kapasitelerini de çok geliştirdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni inşa ettik. Toplu taşıma sistemleri büyük oranda elektronik altyapı kullanılarak izlenebiliyor, denetlenebiliyor. Bu manada güçlü bir altyapı kurduğumuzu memnuniyetle ifade edebilirim” şeklinde konuştu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi olarak aynı zamanda yeni yollar yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini de belirten Başkan Zorluoğlu; “Değirmendere trafiğini büyük oranda rahatlatacak çalışma, Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından devam ettiriliyor. Orada büyük oranda yıkımlar ve kamulaştırma yapıldı. Kanuni Bulvarı ile Değirmendere’yi birbirine bağlayacak yolda da epey bir mesafe katedildi. Tüneller tamamlanmak üzere. İnşallah orta vadede bu çalışmalar tamamlandığında Değirmendere bölgesinin ulaşımı ve oradan şehrin üst kotlarına ulaşım anlamında çok büyük bir rahatlama yaşayacağız. O bölgede bir de otogarımız var. Ulaşım sektörünün bir parçası. Otogar tamamlandı, çok da güzel oldu. Önündeki kavşağı düzenledik. Vatandaşlarımız biraz sıkıntı çektiler ama nihayetinde tamamlandı. Otogarın girişi, çıkışı o kavşağa göre gayet muntazam ayarlanmış oldu.” ifadelerini kullandı.

ŞOFÖR ESNAFIMIZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası ile birlikte dolmuş dönüşümüne imza attıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu; “Dolmuş dönüşümü ulaşım alanında yaptığımız çok önemli çalışmalardan bir tanesi.
Pandeminin zor şartlarına rağmen şoför esnafımız ve cemiyetimiz bu konuda elini taşın altına koydu. Ve bu şehre yakışmayan, insanımızı rahatsız eden, konfor ve güvenlik anlamında sıkıntılı eski dolmuşlar yenilendi. Taksileri de kapsayan bir dönüşüm oldu. Taksi sayılarını arttırdık. Önümüzdeki süreçte Ortahisar’ın taksi sayıları biraz daha aratacak. Vatandaşlarımızdan bu manada çok olumlu geri dönüşler aldık. Bu dönüşümde birlikte hareket ettiğimiz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımıza, yönetimine ve şoför esnafımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

3 BİN 91 ŞOFÖRE EĞİTİM VERİLDİ
Dolmuş dönüşümünün sadece fiziki olmadığını belirten Başkan Zorluoğlu; “Meseleyi ayrıntılı şekilde ele aldık. Şoför esnafına dönük şoförler odasıyla birlikte ciddi bir eğitim programı başlattık. Şu ana kadar il genelinde 1. etapta 1506, 2. etapta 1585 olmak üzere toplamda 3 bin 91 şoför esnafımıza eğitim verdik. ‘İnsan İlişkileri ve İletişim, Acil Kurtarma Ve İlk Yardım, Yol Ve Trafik Bilgisi’ alanlarında 3 bin 91 şoför kardeşimiz bu eğitimleri aldı. Biz önce kendimizden başladık. Bu süreçte bizim belediye otobüsü şoförlerimize eğitim verildi. Akabinde Ortahisar bölgesinde yine toplu taşıma işi yapan şoför esnafımıza bu eğitimler verildi. Bundan sonra da kalan kısımlarını süratle tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.  

İSTİŞARE İLE HAREKET EDİYORUZ
Eğitimleri tamamlayan şoförlere katılım sertifikası verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu; “İl genelinde toplu taşıma kullanım belgesi olmayan sürücülerin artık yavaş yavaş sistemin dışına çıkarılacağını ifade etmem gerekir. Bu eğitimler bir defaya mahsus olmayacak. Bundan sonra da hem kendi otobüs şoförlerimize hem de Ortahisar ve diğer ilçelerimizde toplu taşıma yapan şoför esnafımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. Bu eğitimlerle vatandaşlarımızdan gelen şikâyetleri büyük oranda ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. Bu programa katılan şoför esnafımıza, Ortahisar ve diğer ilçelerdeki şoförler cemiyeti başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu iş birliğimiz bu şehirde toplu taşıma kalitesini, konforunu, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkaracaktır. Biz baştan beri beraber istişare ile hareket ediyoruz. Bu istişarenin olumlu sonuçlarını da şehrimiz yaşamaya başladı. Önümüzdeki yıllarda da bu program sorunsuz şekilde devam edecek. Sertifikalı olmak önemli bir şey. Herkese kart vereceğiz. Tüm esnafımızın bu programlara katılması özel önem arz ediyor.” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN BÜYÜK KATKISI OLDU
Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ise, dolmuş dönüşümünün gerçekleştirilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun büyük katkısı olduğunu belirterek; “Dönüşümün tam olarak tamamlanması için şoförlere eğitim verilmesinin önemini ilk baştan belirtmiştim. Amacımız şoförlük mesleğine level atlatmaktır. Bu konuda Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak istekli olduğumuzu belirtmek isterim. Hem dönüşü hem de eğitim sertifikalarının uygulanması noktasında verdiği destekten dolayı şoför esnafı adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.