Antrenörlere yönelik gelişim semineri

Antrenörlere yönelik gelişim semineri

Maçka´nın ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Güreş Antrenörlerine Yönelik Gelişim Semineri, 119 antrenörün katılımıyla başladı

Antrenörlere yönelik gelişim semineri

 

Maçka´nın ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen Güreş Antrenörlerine Yönelik Gelişim Semineri,  119 antrenörün katılımıyla başladı

 

            İlçedeki bir otelde düzenlenen seminerin açılış programına, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, Maçka  Kaymakamı Orhan Aktürk, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile antrenörler katıldı.
         Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, sporun her branşında kazanılacak başarıların, Türkiye´nin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek;  
"Bakın şu anda dünya üzerinde nelerin olduğunu, nelerin oynanmakta olduğunu, ne tür projelerin uygulamaya geçilmekte olduğunu hepiniz görüyorsunuz. Nihayetinde hedefte hangi ülke var derseniz, herhalde en başta Türkiye´yi yazmak mümkündür. Hem içeriden hem de dışarıdan olabildiğince her türlü entrika, her türlü fitne fesat ve oyunlar maalesef yıllardır devam ediyordu ama son dönemde bu açık ve net bir şekilde ortaya koyulmaktadır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet erkanı, bürokrasiyle, siyasetçiyle her alanda ve her branşta halkımız ve milletimizle bu mücadeleyi artık vermek durumdayız.

Spor, mertlik olayıdır. Hele güreş, er meydanında yapılan ve mertliğin ortaya koyulduğu en güzel spor olayıdır. Yiğitlik anlamına gelir. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele çok önemlidir. Güreş dalında uluslararası bir başarının yapılan mücadeleye ne kadar katkı sağlayacağını en iyi bilenlerden biri sizlersiniz. İnşallah başarılı bir eğitim semineri geçirirsiniz." Dedi.
         Eski dünya şampiyonu güreşçi ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Çebi de antrenörlerin önemine dikkati çekerek, "Ülkemize mal olmuş sporcu kardeşlerimize en büyük katkıyı sizler yapıyorsunuz. Onların yetişmesinde, onların ülkemize hizmetinde en büyük katkı sizlerindir. Eğitimci olarak bütün çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Sadece sporcu olarak değil, onları her anlamda eğitmenizi bekliyoruz." şeklinde konuştu.
           Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, seminerin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Güreş Antrenörlerine Yönelik Gelişim Semineri 11 gün sürecek.