ANNELERİN ÖFKESİ HDP’YE KİLİT VURDURACAK!

ANNELERİN ÖFKESİ HDP’YE KİLİT VURDURACAK!

ANNELERİN ÖFKESİ HDP’YE KİLİT VURDURACAK!

ANNELERİN ÖFKESİ HDP’YE KİLİT VURDURACAK!

 

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbetine üçüncü kez katılan gazetemiz yazarı Ahmet Külekçi izlenimlerini paylaştı. Anneler ve babalarla sohbet eden Külekçi 500 günü aşkındır devam eden eylemde gördüğü en önemli şeyin kararlılık olduğunu belirterek “Anneler 500 değil 5 bin gün bile burada bekleme konusunda asla geri adım atmayacak noktada. Hepsi teröre lanet okuyup evlatlarını geri istiyor” dedi.

HACER ANNE İLE BAŞLADI HERŞEY!

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia ederek, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos'ta evladına kavuştu. Hacire Akar'ın oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer ailelere de örnek oldu. Akar'ın mücadelesi ile umutları artan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine katılım günden güne artarak, 188'e ulaştı.

Eyleme hiçbir şey engel olamadı

Aileler, yaz kış, yağmur çamur demeden eylemlerini sürdürdü. Anneler, kimi zaman da oturma eylemine eşleriyle nöbetleşe devam etti. Anneler nöbetteyken babalar evdeki çocuklarına hem babalık hem annelik yaptı. Annelerden bazıları küçük çocuklarıyla katıldığı eylemi zor şartlar altında sürdürdü, yorgunluktan bazen kaldırımda uyudu, kimi zaman da baygınlık geçirdi.Aileler, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını döneminde bile gerekli tedbirleri alıp, eylemlerinden vazgeçmedi.Evladına kavuşan her bir aile eylem yapan anne ve babalara sevinç ile hüznü bir arada yaşattı. Aileler, terör örgütünden kaçıp gelen her evlat için kendi çocuğuymuş gibi sevinirken, yüreği evlat hasretiyle yanan anneler kimi zaman da duygulandı, gözyaşı döktü.

Annelerin kararlı duruşu

Evladına kavuşan aileler zaman zaman HDP il binası önüne gelerek oturma eylemine katılarak annelere destek verdi. Annelerin kararlı duruşu, HDP'ye kepenk indirtti. Ailelerin acılarıyla yüzleşmek istemeyen HDP'liler, çareyi bir süre kepenkleri kapatmakta buldu. Eylemden vazgeçirmek için kaçırdıkları çocukları konuşturdular. Terör örgütü, aileleri eylemlerinden vazgeçirmek için her yolu denedi. HDP il binasına gelen bazı partililerin hakaretlerine uğrayan Diyarbakır anneleri, evlerine giderken veya çarşıda dolaşırken tehditlere maruz kaldı .Terör örgütü, kendine müzahir yayın organlarında da açık açık tehdit ettiği ailelerin haklı mücadelesini itibarsızlaştırma yoluna gitti. Kimi ailelerin yıllardır sesini bile duymadıkları çocuklarının örgüte müzahir yayın organlarında röportajlarını yayımlayarak oturma eyleminin sonlandırılması istendi. Çocuklarının konuşmasını gözyaşlarıyla izleyen aileler, terör örgütüne tepki gösterdi. Aileler, yaşadıkları zor sürece rağmen eylemlerine kararlılıkla devam etti, ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdürdü.

22 aile evladına kavuştu

Oturma eylemine katılan 22 ailenin çocuğuna kavuşması, yüreği evlat hasretiyle yanan ve bekleyişini sürdüren annelere moral oldu. Anne Hacire Akar'ın 24 Ağustos 2019'da oğlu Mehmet'e kavuşmasının ardından Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye Kaya kızı Mekiye'ye, babaanne Halime Kadran torunu İbrahim Halil Kadran'a, baba Metin Açan oğlu H. Açan'a, baba Nizamettin ve anne Aslıhan Eşrefoğlu oğulları Hüseyin'e, anne Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, baba Melik ve anne Melek Aslan oğlu Volkan'a, anne Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, anne Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e, anne Şahize Altınkaynak kızı Halise'ye, engelli baba Cemal Ertaş oğlu Ramazan'a, anne Naime Dalmış kızı Tekoşin'e, teslim olan Haşim Açar tedavisinin sürdüğü hastanede babasına, anne Sever Fidan oğlu Tayfur'a, anne Gülşen Çetin oğlu Erdal'a, anne Meryem ve baba Fahrettin Akkuş da evlatları Erkan'a, anne Perihan ve baba Fettah Kaya oğulları Cuma'ya, anne Safiye ve baba Mehmet Emin Coşkun oğulları İbrahim'e, anne Keziban ve baba Mehmet Yalçın kızları Yasmin'e, anne Gülüzar ve baba Sıdık Fidan oğulları Ferdi'ye, anne Gülli ve baba Zeki Bal oğulları Yusuf'a sarıldı, sevinç gözyaşı döktü.

KORKMUYORUZ ASLA MÜCADELEDEN VAZGEÇEMİYİZ

Onca sıkıntılı süreç ve tehditlere rağmen eyleminden vazgeçmeyen annelerden biri de  Ayşegül Biçer. Çocukların HDP aracılığıyla kaçırıldığını vurgulayan anne Biçer “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki bütün HDP il binaları Kandil’in ana merkezleridir. Oralarda kayıt yapılmadan PKK dağdan şehre inip de çocuğu götürmez. Bizim çocuklarımız götürülemez. HDP aracılığıyla çocuklarımız eğitiliyor, beyinleri yıkanıyor, beyinleri hapsediliyor, çocuklarımız dağa kaldırılıyor. Çocuklarımızı kurtarmak için sonuna kadar mücadele vereceğiz. PKK tarafından tehdit ediliyorum. Evim defalarca kundaklandı.. Ama nafile. Mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Onlardan korkmuyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI ELLERİNDEN ALACAĞIZ İNŞALLAH


Eyleme katılımlar ise devam ediyor. Bitlis'ten gelen Saliha Mert, 2015 yılında kaçırılan oğlu Yetiş için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetini sürdürüyor. Oğluna teslim olması için çağrıda bulunan Mert, eylemlerine destek beklediklerini söyledi. Mert, "Bu davayı kazanacağız. PKK'yı bitirerek çocuklarımızı ellerinden alacağız inşallah. Bütün annelerin acısı aynıdır. Yetiş oğlum gel. Bak çocukların çoğu geldi. Biz burada sizin için oturuyoruz. Bütün dünya bizi duysun. Ne olur bize ses versin herkes. Kimse kulağını kapatmasın. Gelip bizlere yardımcı olsunlar, ellerimizden tutup çocuklarımızı onların ellerinden kurtarsınlar. HDP bizim çocuklarımızla aracı oldu ve çocuklarımızı götürdüler. Oğlum, Yetiş sana yalvarıyorum gel. Kardeşlerin seni bekliyor. Ben perişanım. Bütün yükü benim üstüme yıkıp gittin. Bizim durumumuzu biliyorsun" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÜRECİ YAKIN TAKİP EDİYOR

Diyarbakır HDP il Binası önünde eylem yapan annelere sadece ülkemizden değil dünyanın bir çok yerinden destek var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gözü-kulağı ve desteği her zaman annelerin üzerinde. Anne ve babalar bu noktada hem Cumhurbaşkanına hem de Süleyman Soylu’ya gösterdikleri yakın ilgiden ve destekten dolayı her fırsatta teşekkür ediyor .Daha geçen hafta anneleri ziyaret ederek  “Hiç yalnız değilsiniz” şeklinde  mesaj veren Bakan Soylu desteğini şu şekilde açıklamıştı. ; “Burada kim size hakaret ediyorsa, İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, hakkından gelmeyen namerttir. Hesabını bin kere sorarız. Siz bizim iki gözümüzsünüz. Size kem söylenmesine tahammül edemeyiz, kendimize söylenmiş kabul ederiz. Terör örgütünü bitiriyoruz. Tüm çocukları bunların elinden alıp evlatlarınızla sizi buluşturacağız. Biz onların zihinlerini kendi kafalarına hapsedeceğiz. Her alanı istismar etmeye devam ediyorlar. Sizler bu istismar maskelerini düşürdünüz, düşürmeye devam ediyorsunuz”

 

ŞEHİT AĞABEYİ SAFİTÜRK:ACINIZ ACIMIZDIR

Annelere en son ziyaret şehit ağabeyinden geldi. Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından 10 Kasım 2016'da makamına bırakılan bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Trabzonlu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ağabeyi Ali Haydar Safitürk, HDP il binası önündeki evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu. Evlat nöbetindeki ailelerin Türkiye'nin en güzide ailesi olduğunu anlatan Safitürk, "Söz söylemek her zaman kolay olmaz. Bazen insanın boğazında laflar düğümlenir işte öyle bir andayız. Buradaki çok kıymetli anne ve babaları tebrik ediyorum. Onlar Türkiye'nin en güzide anne ve babalarıdır.  Biz onlar ile aynı kaderi yaşayan insanlarız. Onlarla beraber dua ederek onların yanındayız. Her zaman yanlarındayım Allaha emanet olsunlar. İnşallah en kısa zaman da evlatlarına kavuşurlar. Bu ülkede kimse bu acıları yaşamaz inşallah" diye konuştu.

SON EVLAT KAVUŞANA KADAR EYLEM DEVAM EDECEK

PKK terör örgütünün kanla ateşe verdiği kirli oyunlarını Diyarbakır Anneleri gözyaşlarıyla söndürmeye çalışıyor. Evlatlarının yaşadığını ve bir gün muhakkak döneceğini umut ederek çıktıkları bu oturma eyleminde istikrarlı duruşlarıyla PKK terör örgütüyle soğuk bir savaş sürdüren Diyarbakır Anneleri…  Bu direnişte umutsuzluk diye bir durum yok. Anneler bu direnişten sonra evlatlarına kavuşan onlarca aileyi görünce her an umut yüklüdürler .Son evlat devletin emin ellerine teslim olana kadar bu direniş devam edecektir. Dileğim o ki anne yüreği bu sıkıntıyı en güzel aydınlatacak yürektir. Bu direnişin Diyarbakır anneleri güldüren bir netice ile sonuçlanmasını canı gönülden diliyorum.