ANAHTARIMIZ ?OKU?MAK OLSUN

ANAHTARIMIZ ?OKU?MAK OLSUN

Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ömer Er, öğrenciler ve ebeveynleri arasındaki iletişimsizliğin önüne geçmek için okumanın önemine vurgu yaptı.

ANAHTARIMIZ ?OKU?MAK OLSUN

Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ömer Er, öğrenciler ve ebeveynleri arasındaki iletişimsizliğin önüne geçmek için okumanın önemine vurgu yaptı.

Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ömer Er, öğrenciler ve ebeveynleri arasındaki iletişimsizliğin her geçen gün açıldığına dikkat çekerek; ?İletişimsizliğin önüne geçmek için anahtarımız okumak olsun!? dedi.

İLETİŞİMSİZLİK BÜYÜYOR
Öğrencilerin karne tatilinde olduğu geçtiğimiz günlerde, her evin temel problemlerinden birisinin öğrenci ve ebeveynler arasındaki iletişimsizlik olduğuna dikkat çeken Er; ?Çocuklar internet dünyasında satın almış oldukları sanal karakterler, sanal ordular, sanal çiftliklerle uğraşırken anne babaları gerçek yaşam mücadelesi içerisinde. İletişim kurmak adına hiçbir ortak nokta kalmamış gibi. Ders çalışıyoruz adı altında odalarına kapanıp, kahvaltı yerine öğlen yemeğine zorla kaldırılanlar, sabaha kadar uyumak bilmeyenler, akşama kadar uyanamayanlar? Çarşı pazara birlikte çıkmayı boş verin sofraya gelenleri beğenmeme kültürü?  Ne oldu da biz çocuklarımızı onlar bizi anlayamaz oldu?? diyerek çağımızın malum hastalığına dikkat çekti.

ANAHTAR OKUMAK DA!
Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Ömer Er, şunları kaydetti;
?Nasıl ki uzaya çıkabilmenin yolu eğitimden geçiyorsa aile içi bağları da düzeltmek güzel ahlaktan yani dinimizin ilk emri olan Okumaktan geçiyor.
Okumak ortaokul son sınıf veya lise son sınıftaki öğrencilere binlerce soruyu çözmeye zorlamak yerine hayatımızın her bölümüne yayarak pişire pişire yapmamız gereken en önemli faktördür. Okumak toprağa su vermek gibidir. Ne az verip verimi azaltmak ne çok verip tohumu çürütmek... Aradaki dengeyi sağlayabiliyorsak çocuklarımız sanaldan gerçeğe dönebilirler. Okumak illa doktor, mühendis olmak değildir. Okumak hayvanlardan daha verimli süt alabilmek, bahçeden daha güzel sebze meyve soframıza koyabilmektir.  En önemlisi de okumak birbirimizi anlayabilmektir.?

HALK KÜTÜPHANELERİ HİZMETTE!
Bu bağlamda Halk Kütüphanelerinin her yaşa göre insanların okumasına olanak sağlayan nadide ortamlardan biri olarak ön plana çıktığına işaret eden Er, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Kütüphanemizde 14 Bin 912 kitap bulunmakta ve her biri okuyucuların hizmetindedir. Gün geçtikçe artan ziyaretçilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için mesai kavramıyla değil, hizmet esasına göre çalışmaktayız. Sayın Kaymakamımızın müsaadeleriyle bizlerin bu gayretine destek olarak Trabzon İl Müftü Yardımcısı Maçka Müftü vekili Sayın Muhammet Suiçmez öncülüğünde TDV´nın katkılarıyla çocuk bölümü rafları yenilenmiş, ziyaretçilere ücretsiz çay hizmeti verilmeye başlanmıştır.?

KÜTÜPHANE YENİ YERİNE TAŞINACAK
Kütüphanenin mevcut yerinin fiziki şartlarının yeterli olmadığını Maçka Belediye BaşkanıKoray Koçhan tarafından görüldüğünü belirten Maçka İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Okutmanı Ömer Er, bunun üzerine inşaatı devam eden Kültür Merkezi´ne taşınılması hususundaki gayretlerinin kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı.
Ömer Er; ?Yaklaşık 400 m2 olan yeni yerimize inşallah en kısa sürede taşınarak ?Okumak´ adına hep birlikte daha faydalı oluruz.? diyerek sözlerini tamamladı.
Ali TİRİTOĞLU