ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

Başkan Zorluoğlu, Trabzon’da yapımı süren altyapı çalışmalarını bizzat yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Aydınlıkevler Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi’ne bağlı olan çalışmaları yerinde inceledi.

ZORLUOĞLU ALTYAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYOR
Göreve geldiği günden itibaren altyapı yenileme çalışmalarına önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yürütülen çalışmaları titizlikle takip ediyor. Aydınlıkevler Mahallesi’nde hayata geçirilen Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi ile ilgili incelemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, eksik gördüğü alanlarla ilgili uyarılarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gürcan Başar, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve ilgili daire amirleri de incelemeler sırasında hazır bulundu.

KÖTÜ KOKU TRABZON’UN KADERİ DEĞİL
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu; “Geçtiğimiz yıl göreve başladığımda bu kötü koku Beşirli’nin, Aydınlıkevler’in ve dolayısıyla Trabzon’un kaderi değil demiştim. Yine yağmur yağdığında boruların patlaması sonucu birtakım yerlerin su altında kalması bu şehrin kaderi değil. Bunlar doğru yatırımların yapılması halinde yaşanmayacak hadiselerdir. 1 yıllık süreç içerisinde TİSKİ’nin yaptığı çalışmalar çerçevesinde özellikle şehrin merkezinden geçen derelere gelişigüzel ve yasal olmayan şekilde bağlanmış kanalizasyon hatlarının büyük bir bölümünü bu derelerden ayırıp onları ayrı bir kanalizasyon sistemine aldık. Yağmur sularını döşedik ve şehrin merkezindeki tüm derelerde bu çalışmayı yavaş yavaş tamamlıyoruz. Bugün de Karşıyaka Deresi’nde bu çalışmayı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Göreve ilk başladıklarında Aydınlıkevler bölgesinde ciddi bir vaka ile karşılaştıklarını da hatırlatan Başkan Zorluoğlu; “Geçen yıl kuvvetli bir yağmur yağdığında özellikle Aydınlıkevler bölgesinde oluşan su patlaması ve beraberinde asfaltın parçalanması şeklinde ciddi bir vaka ile karşılaşmıştık. O gece olay yerinde inceleme yapmış ve vatandaşımıza sorunu çözeceğimiz yönünde söz vermiştik. O proje sadece Aydınlıkevler’i değil arkadan başlayarak sahile kadar yaklaşık 2 kilometrelik bir hattı ilgilendiriyordu. Bugün bu çalışmada gelinen noktayı yerinde gördüm. Ciddi bir kanalizasyon, yağmur suyu ayrıştırması ve bazı bölgelerde de içme suyu yapımı ile ilgili çok önemli projenin ihalesini geçtiğimiz günlerde tamamladık. Çok kaliteli ve titiz bir çalışma yapılıyor. Burası tamamlandığında, her yağmur yağdığında su baskınına maruz kalma hadisesi çözüleceği gibi bölge sinekten, haşerattan ve kokudan da kurtulmuş olacak. Bu çalışmalar şehir merkezinden başladı ama bazı ilçelerimizdeki benzer sıkıntıları aşacak şekilde devam edecek. Görev süremiz içerisinde insanların kokudan, sinekten ve su baskınından şikâyet etmeyeceği bir altyapıyı şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.