Alternatif yol şart

Alternatif yol şart

Alternatif yol şart

                 Alternatif yol şart

 

Maçka, tarihinin en yoğun trafiğini dokuz  günlük Kurban Bayramı tatilinde yaşadı. İlçeye acilen alternatif yol şart oldu

 

 

             İlçe merkezinden Sümela Manastırına giden yol dokuz günlük bayram tatilinde tarihi trafiğe sahne oldu.

                Araç trafiğinin yoğun yaşandığı ilçe merkezi adeta felç oldu. Akıllara hemen alternatif bir yol olması gerektiği geldi.

Akan trafikte ilerlemek mümkün olmadı. Yaklaşık altı yıl restorasyon çalışması nedeniyle ziyarete kapalı olan Sümela Manastırının açılmasıyla ziyaretçi akınına uğradı. Yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan manastır bu yıl adeta doldu taştı. Maçka’ya giriş tünelinden, ilçe stadına kadar yoğun araç trafiği görenleri hayrete düşürdü.  

 Maçka merkezinden tek geçiş yol olması trafiği ister istemez tıkadı.

 

İkinci yol şart

 

           Bu demektir ki, Maçka’ya acilen alternatif bir yol gerekiyor. Yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan Sümela Manastırına giden yol, dört şerit ve bölünmüş olması gerekir. Hal böyle iken  ilçe merkezinden tek yolla ulaşım sağlanması ilçe merkez trafiğini olumsuz yönde etkilemektedir.   

İlçe merkezinden geçen yolun her iki tarafına  konulan dubalarda dokuz günlük kurban bayramı tatilinde trafiği allak bullak etti.

Sümela Manastırına giden yol güzergahında gerekirse istimlak yapılıp yol genişletilmeli. Yada çevre yolu bir an önce hayata geçirilmeli. Önemli olan Maçka trafiğini rahatlatmak, yerli ve yabancı turistlerini geçiş güzergahındaki trafik yoğunluğunun rahat olmasıdır.