ALTERNATİF YOL HİZMETE GİRDİ

ALTERNATİF YOL HİZMETE GİRDİ

Farabi Hastanesi trafiğini rahatlatacak bin ton asfaltın kullanıldığı 500 metrelik alternatif yol hizmete açıldı.


ALTERNATİF YOL HİZMETE GİRDİ

Farabi Hastanesi trafiğini rahatlatacak bin ton asfaltın kullanıldığı 500 metrelik alternatif yol hizmete açıldı.

Karadeniz Bölgesinin en büyük hastanelerinden birisi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi için Kalkınma mahallesinde yapımı tamamlanan yeni yol akşam saatlerinde hizmete açıldı.

FARABİ HASTANESİNE ALTERNATİF YOL!
Trabzon’da uzun yıllar hizmet veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi için yapılan alternatif yol güzergâhı tamamlandı. Uzun yıllar Kalkınma Mahallesi yolundan hizmet alan hastane için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri Devlet Sahil Yolu Caddesi üzerinden Kalkınma Mahallesi’nin başına alternatif yol güzergâhı belirledi. Yapılan çalışmalar sonucunda yeni yol geçtiğimiz günlerde hizmete girdi.

500 METRELİK YOLDA BİN TON ASFALT KULLANILDI
500 metrelik yeni yolda 24 metrelik köprü, bin 500 metrekare kaldırım ve bin ton asfalt kullanıldı. Yeni güzergâh hizmete açılırken Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; “Karadeniz Teknik Üniversitesine yakın olan, kafe ve restoranların bulunduğu Kalkınma Mahallesinde yıllardır trafik yoğunluğu yaşanıyordu. Hastaneye giden ambulanslar ilerlemekte güçlük çekiyordu. İlk etapta bu sorunu çözmek için alternatif yollar bakıldı. Yapılan fizibilite çalışmaları sonunda yeni bir güzergâhın daha uygun olacağına ve bu yoğunluğu azaltacağına karar verildi. 10 milyonluk maliyetle tamamlanan hastane yolu hayırlı olsun.” ifadelerine yer verildi.