Tarih: 31.12.2019 10:41

Albayrak, otuz ikinci kitabını imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

Albayrak, otuz ikinci kitabını imzaladı

 

 Eğitimci, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak  "Trabzon ve Doğu Karadeniz İlleri Milli Mücadele Basını" adlı kitabını okuyucularla buluşturup, imzaladı

 

 

             Eğitimci, Araştırmacı-Yazar Hüseyin Albayrak  Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda 25 Aralık Çarşamba  günü   "Trabzon ve Doğu Karadeniz İlleri Milli Mücadele Basını" adlı kitabını imzaladı.

İmza gününe ilgi büyüktü. Öğrenciler, gazeteciler, yazarlar Hüseyin Albayrak’ın son çıkan kitabın imza gününe katıldı.  Hüseyin Albayrak kitabını  davetlilere imzalayarak takdim etti.

Hüseyin Albayrak, kitap imzalamadan önce slaytla yaptığı sunumla kitabı özetledi. "Trabzon basın yönünden zengin bir şehir ve 150 yıllık bir basın geçmişi var. Geçmişten günümüze kadar olan bütün gazete ve dergileri bünyesine alan bir basın müzesi mutlaka kurulmalı. 1928 yılına kadar olan Arap harfleriyle basılan bütün gazete ve dergiler de yeni harflere aktarılmalı. Çünkü bu gazetelerde Trabzon'un tatları, lezzetleri ve kültürü var. "Mazisi olmayan bir milletin atisi de olmaz" veciz sözünde olduğu gibi bizim tarihimizi çok iyi bilmemiz gerekir. Geleceğimizi güçlü bir şekilde inşa etmemiz için geçmişimizi bilmemiz gerekir. Bu anlamda Trabzon'da bir basın müzesinin kurulmasını elzem görüyorum.".   

 Sürpriz bir isim salondaydı. Hüseyin Albayrak’ın  ilkokul öğrencisi olan şimdi  Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcı önce öğretmeni Albayrak’ın elini öptükten sonra kitabı öğretmeni Albayrak’a imzalattı.

  Ankara'daki programı nedeniyle imza gününe katılamayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de programa bir mesaj göndererek Yazar Hüseyin Albayrak'ın Trabzon'un tarihiyle ilgili çok değerli çalışmaları olduğunu belirtti. Genç, "Yerel tarihin bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılması Hüseyin Albayrak gibi araştırmacılarımız ve yazarlarımız sayesinde oluyor. Bu anlamda 32. kitabını yazan Hüseyin Albayrak'ın Trabzon kültürüne ve tarihine olan katkısı yadsınamaz.”dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —