Akyazı´nın duvarları, sokak futbolu ve efsanelerle süsleniyor

Akyazı´nın duvarları, sokak futbolu ve efsanelerle süsleniyor

18 Aralık günü Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ile Katar Emir´in katılacağı tören ile açılacak olan Akyazı stadının, soyunma odalarından sahaya çıkış koridorlar, duvar resimleri ile süsleniyor.

Akyazı´nın duvarları, sokak futbolu ve efsanelerle süsleniyor

 

18 Aralık günü Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan ile Katar Emir´in katılacağı tören ile açılacak olan Akyazı stadının, soyunma odalarından sahaya çıkış koridorlar, duvar resimleri ile süsleniyor. KTÜ´den konu ile ilgili öğrencilerin yaptığı duvar resimleri, Trabzon futbolu ile efsanelerden oluşan figürlerle süslü.

Sokak futbolu ile bilinen Trabzon futbolunun tarihi, duvarlarda nakşedilirken özellikle, efsane futbolcuların unutulmayan pozları da resim olarak duvarlardaki yerini alıyor. Sokak futbolundan esintilerin yer aldığı duvar resimlerinde, siyah beyaz yıllar müthiş bir güzellikte ortaya çıkarken özellikle Dozer Cemil ile başı yaralı, kan akarken sahada kalmayı yeğleyen Turgay Semercioğlu´nun resimleri insanı duygulandırıyor. Futbol figürlerinin yer aldığı duvar resimler, takımların sahaya çıkış koridoruna ayrı bir manevi güzellik katıyor.

Akyazı´daki duvar resimlerini; Derya Erkan(KTÜ Resim-İş bölümü) Sonay Kayacık(KTÜ Fizik Bölümü)  Gülşah Karlıova( KTÜ İktisat) ile Fulya Uzunal(KTÜ İktisat) oluşan bir öğrenci ekibi yapıyor.