AKUT VE ORTAHİSAR’DAN İŞBİRLİĞİ

AKUT VE ORTAHİSAR’DAN İŞBİRLİĞİ

AKUT VE ORTAHİSAR’DAN İŞBİRLİĞİ

AKUT VE ORTAHİSAR’DAN İŞBİRLİĞİ

AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Trabzon Ortahisar Belediyesi ortak işbirliğine imza attı. Ortahisar’daki 19 bin öğrenci deprem ve afetlere karşı eğitilecek.

Ortahisar Belediyesi ile AKUT Arama Kurtarma Derneği, 19 bin öğrencinin deprem ve afetlere karşı eğitilmesi için hazırlanan protokolü imzaladı.

ÖĞRENCİLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ
AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Trabzon Ortahisar Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, ortaokul seviyesindeki 19 bin öğrenciye Afet Bilinçlendirme ve Deprem Semineri verilecek. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Çok faydalı bir faaliyete imza atıyoruz, hayırlı olsun.” ifadesini kullanırken, AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu; “Afet ve deprem konusunda özellikle öğrencilerin bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımıza destek veren Ortahisar Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

 57 OKULDA 19 BİN ÖĞRENCİYE SEMİNER VERİLECEK
Arama – kurtarma çalışmalarının yanı sıra toplumun afet ve depremlere karşı bilinçlendirilmesine de önem veren AKUT, Trabzon Ortahisar Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu’nun imzaladığı protokole göre, Ortahisar Belediyesi sınırları içinde yer alan 57 orta dereceli okuldaki yaklaşık 19 bin öğrenciye Afet Bilinçlendirme ve Deprem Semineri verilecek.
Protokol imza töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, faydalı bir faaliyete imza attıklarını vurgulayarak; “Bölgemizde yoğun olarak yaşanan afetlere karşı toplumun ve özellikle gençlerin bilinçlendirilmesini önemsiyoruz. Bu konuda AKUT ile önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.


GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİNİN İLK ADIMLARI
AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu da kamu yararına dernek statüsünde olan AKUT’un arama – kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra toplumun afetlere karşı bilinçlendirilmesini de önemsediğini vurguladı.
Ofluoğlu şunları söyledi;
“Eğitimlerden geçmiş akredite seminer ekibimiz ile bugüne kadar talepte bulunan okul ve kurumlara afet ve deprem bilinçlendirme seminerleri veriyorduk. Bu seminer çalışmalarında özellikle öğrencilerimize ulaşmayı çok önemsiyoruz. Çünkü afetlere karşı bilincin küçük yaşlarda başlatılması düşüncesindeyiz. Bu noktada Ortahisar Belediyemiz ile çok güzel bir işbirliğinin ilk imzalarının bugün atmış olduk. Ortahisar sınırları içindeki ortaokul öğrencilerimize seminer vereceğiz. Bu yıl ortaokullarımızdan başlıyoruz, seneye ilkokulları da kapsayacak şekilde projeyi genişletmeyi düşünüyoruz. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçen herkese ve projemize büyük ilgi gösteren ve destekleyen Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yakın bir zamanda AKUT Trabzon yerleşkesine sahip olduğumuzda eğitim faaliyetlerimiz çeşitlenerek artacaktır. Bu konuda da Büyükşehir Belediyemiz ve Ortahisar Belediyemizin ortak yürüttüğü çalışmanın sonucunu heyecanla bekliyoruz.”