AFETİN YARALARI SARILIYOR!

AFETİN YARALARI SARILIYOR!

AFETİN YARALARI SARILIYOR!

AFETİN YARALARI SARILIYOR!

DSİ Genel Müdürlüğü sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her bir damlasına sahip çıkıyor.

DSİ Genel Müdürlüğü tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerlerini taşkın risklerine karşı korumak için gece gündüz demeden çaba harcıyor.

HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN!
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışıyor.
DSİ Genel Müdürlüğü tüm bunları yaparken de sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.


18 NİSAN’DAKİ AFETİN İZLERİ SİLİNİYOR.
DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, Trabzon’un Sürmene İlçesi Oylum Mahallesi 18 Nisan’da meydana gelen heyelan afetinin izlerini kısa sürede sildiklerini ve heyelan sahasında çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca; “Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaşanan bu heyelan afeti sonucu, heyelanın tamamen sönümlenmesine müteakip Küçükdere ve Sandıklı Derelerine anında müdahale ettik ve dere yatağına dolan yaklaşık 150.000 metreküp rüsubatı kaldırmak için yoğun bir mesai harcadık.” ifadelerini kullandı.


ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE SONUÇLANACAK
Genel Müdür Akca şöyle devam etti; “Söz konusu heyelan sahasında, 2 ekskavatör, 2 dozer ve 7 kamyonla başladığımız çalışmalarda 34500 m3 yükleme, 17250 m3 x km taşıma ve 77000 m3 x km alanda ise kazı çalışması yaptık. Heyelan sahasında ki çalışmalarımızı ise kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Trabzonlu hemşehrilerimize söz verdiğimiz gibi, yayla sezonu öncesi, heyelan nedeniyle kapanan yollarını DSİ olarak yeniden açtık ve bu anlamda yaşanan mağduriyeti de ortadan kaldırmış olduk. Karadeniz’in bu zorlu coğrafyasında yaşanan bu heyelanlar, taşkınların yaşanmasında da önemli rol oynuyor. DSİ olarak, gerek taşkın kontrol tesisleri ve gerekli makinalı çalışmalarımızla birlikte, Karadeniz’in hırçın derelerini dizginliyor ve taşkın risklerini minimize ediyoruz. Her bölgemizde de olduğu gibi ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz’de ıslah çalışmalarımıza devam edeceğiz.”