AFAD’IN PANELİNDE BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

AFAD’IN PANELİNDE BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

AFAD’IN PANELİNDE BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ANLATILDI

AFAD’IN PANELİNDE BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI ANLATILDI 

AFAD’ınİklim Değişikliği ve Afet Yönetimi Panelinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları anlatıldı. 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan ve Türkiye ile Avrupa Birliği’nin (AB) ortaklaşa finanse ettiği bir panel gerçekleştirildi. 

AFAD’IN KAPASİTESİ ARTIRILACAK 
“Türkiye’de İklim Değişikliğinden Kaynaklanan Afet Risklerinin Azaltılması ve Uyum Konusunda AFAD’ın Kapasitesinin Artırılması için Teknik Destek Projesi” kapsamında AFAD tarafından “İklim Değişikliği ve Afet Yönetimi Paneli” düzenlendi. 
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin pilot belediye olduğu “Türkiye’de İklim Değişikliğinden Kaynaklanan Afet Risklerinin Azaltılması ve Uyum konusunda AFAD’ın Kapasitesinin Artırılması Teknik Destek Projesi” kapsamında bir panel düzenlendi. 

GENEL SEKRETER ÜÇÜNCÜ BİLGİLENDİRDİ. 
14-15 Aralık tarihleri arasında AFAD Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşen İklim Değişikliği ve Afet Panelinde; AFAD’ın Risk Azaltma Çalışmaları, İklim Değişikliğinde Uyum ve Azalım, İklim Değişikliği İletişimi, Yerel Yönetimler ve Afete Uyumlu Eylemleri, İklim Değişikliğinin Yerel Ölçekteki Etkileri gibi başlıklar ele alındı.
İklim Değişikliği ve Afet Paneline Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Gürkan Üçüncü ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Songül Bayrak katıldı. Genel Sekreter Üçüncü, panelde yaptığı konuşmada, İklim Değişikliğinin Yerel Ölçekteki Etkileri, Alınan Önlemler ve Ulusal ve Uluslararası Taahhütler Başlığı altında Trabzon’da yürütülen ve planlanan çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.