AFAD GÖNÜLLÜLERİ ÇAKILGÖL´E YÜRÜYÜŞ YAPARAK ZİRVEDE EĞİTİM ALDI

AFAD GÖNÜLLÜLERİ ÇAKILGÖL´E YÜRÜYÜŞ YAPARAK  ZİRVEDE EĞİTİM ALDI

AFAD GÖNÜLLÜLERİ ÇAKILGÖL´E YÜRÜYÜŞ YAPARAK ZİRVEDE EĞİTİM ALDI

AFAD GÖNÜLLÜLERİ ÇAKILGÖL´E YÜRÜYÜŞ YAPARAK  ZİRVEDE EĞİTİM ALDI

Çataltepe Şehitliğini ziyaret eden AFAD Gönüllüleri Ecdadımızı Saygı,Minnet ve Rahmet´le yad etti.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından başlatılan ve tanıtımı yapılarak ülkemiz genelinde faaliyete geçirilen ?AFAD Gönüllüsü? projesi kapsamında Trabzon´dan sisteme 169 kişi tarafından gönüllü kaydı yapıldı.

Bu amaçla Trabzon´da gönüllü başvurusu yaparak ?AFAD Gönüllüsü? olan kişilerle birlikte doğada hareket edebilme kültürünün gözlemlenmesine yönelik  51 gönüllünün katılımıyla bir doğa yürüyüşü yapıldı.AFAD İl Müdürü Ömer KIRATLI´nın liderlik yaptığı grup Sümela Manastırı ve Cami Boğazı Yaylası istikametinden Çakılgöl´e ulaşılmış ardından Arnastal Yaylası´na yaklaşık 12 km´lik bir rotada doğa yürüyüşünü tamamladı.

Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı´nın da katıldığı şehitlik ziyaretinde şehitliğin tarihçesi ziyaretçilere okunmuştur.Ecdadımızı rahmet ve minnet ile anan AFAD  gönüllüleri, uygulamalı olarak ilk eğitimlerini aldıklarını ve böyle bir organizasyonun içinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtiler.

                Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD İl Müdürü Ömer KIRATLI ?proje kapsamında İlimizde 169 gönüllü başvurusu yapılmıştır. Hazırlanan program dahilinde gönüllülerimizle sosyal, kültürel, eğitsel ve tatbiki program ve faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bunlardan birtanesi olan Arnastal doğa yürüyüşünü icra ettik. Faaliyetlerimiz devam edecektir. Bütün vatandaşlarımızı e-devlet üzerinden AFAD gönüllüsü olmaya ve bu sosyal sorumluluk projesinde bizlere destek vermeye davet ediyoruz. ? dedi.