ABYB MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU TOPLANDI

ABYB MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Anadolu Basın Yayın Birliği Merkez Karar Yönetim Kurulu Ankara’da toplantı yaptı

ABYB MERKEZ KARAR YÖNETİM KURULU TOPLANDI


Anadolu Basın Yayın Birliği Merkez Karar Yönetim Kurulu Ankara’da toplantı yaptı

 

ABYB merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında yeni çıkacak olan Basın ve internet yasası masaya yatırıldı.


İnternet Yasası çıkarken yazılı basının da kazanımlarının korunması,Basın İlan Kurumundan alınan desteğin internet medyasına dağılımında birçok kriterin olması gerektiği,yasanın eksik çıkmaması için tüm illerde vekiller aracılığıyla meselenin artı ve eksilerinin anlatılması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.


Toplantıya, Anadolu Basın Yayın Birliği, Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Başkanı Ayhan Akyol,Karadeniz Bölge Başkanı Duygu Karahasanoğlu,Onur Kurulu Başkanı Yıldız Anka, Yeni Şube Görevi verilen, Eskişehir Şube Başkanı Yusuf  Hisapdar ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Konu hakkında görüşlerini açıklayan Genel Başkan Salih Ergül; "Merkez Karar Yönetim Kurulumuz verimli bir toplantı yaptı.Çıkacak olan Basın ve internet yasasında  nelere dikkat çekilmesi gündemimizin ağırlıklı maddesi idi.

İnternet  yasası çıkarken, özellikle yerel gazetelerin kazanımlarının korunması,hatta kapanmaya doğru giden yerel basının desteklenmesi, İnternet Gazeteciliğinin de adil bir çözüme kavuşturulması,,gazetecilikte uzman kişilerin bu işi yapmaları ve Basın İlan kurumu desteğini verirken de denetimin çok ciddi bir şekilde yapmasının yanında, tabi ki bütün bunlar yasada yer almalı diye düşünüyoruz.” Dedi.   

Ergül konuşmasını devam ederek; “Merkez Karar yönetim kurulumuz bu toplantısında ayrıca, Eskişehir İlimizde şube kuruluşu için Gazeteci Yusuf Hisapdar'a şube kuruluş yetkisi verdik. Kendisi ve ekibine başarılar dilerim.ABYB olarak teşkilatlanmaya tüm hızımızla devam ediyoruz" dedi.

                  Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, Eskişehir şube başkanı Yusuf Hisapdar’a  derneğin rozetini takdim ederek yakasına taktı.