ABİGEM GENEL KURULU YAPILDI

ABİGEM GENEL KURULU YAPILDI

ABİGEM GENEL KURULU YAPILDI

ABİGEM GENEL KURULU YAPILDI

Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Eğitim ve Danışmanlık A.Ş. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta içi gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) iştiraklerinden Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Eğitim ve Danışmanlık A.Ş. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
ABİGEM’in 2016 – 2021 döneminde yazdığı ve yatırıma dönüşen 247 proje karşılığında bölgede 18 milyon 500 bini hibe olmak üzere toplam 40 milyon Euroluk yatırım yapıldığı belirtildi.


247 PROJE 40 MİLYON EUROLUK YATIRIM
ABİGEM Olağan Genel Kurulu’na TTSO Başkanı ve ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu. Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt ve diğer ilgililer katıldı.

ABİGEM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLİ VERİYOR
TTSO Genel Sekreteri ve ABİGEM Direktörü Ali Rıza Kul, genel kurulda yaptığı sunumda, ABİGEM’in ağırlıklı olarak TR90 bölgesi olarak nitelendirilen Trabzon, Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Ordu bölgesinde faaliyet gösterdiğini belirterek; “Bu bölgedeki firma ve kurumlara profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca KOBİ’lere ulusal ve uluslararası fon ve teşviklerin kazandırılması konusunda proje çalışmaları yürütüyoruz. Böylece firmaların piyasalarda rekabet seviyelerini artırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

BÖLGEYE 40 MİLYON EUROLUK YATIRIM KAZANDIRILDI
Kul, ABİGEM’in 2016 – 2021 tarihleri arasında yazdığı toplam 313 projenin 263'ünun onaylandığını, 247’sinin yatırıma dönüştüğünü de belirterek; “Bu projelerinde yaklaşık 40 milyon Euroluk yatırım yapılmış, bunun 18 milyon 500 bin Eurosu hibe olarak gerçekleşmiştir. Bu yatırımlarda yaklaşık 1800 kişi istihdam edilmektedir.” diye konuştu.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLMESİNİ SAĞLADI
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin 2008 yılında bir proje kapsamında TOBB öncülüğünde kurulduğunu hatırlatarak; “Projenin bitmesinin ardından ABİGEM’i kapatmadık ve bölgedeki oda ve borsalarımızın da ortaklığıyla anonim şirket haline dönüştürerek faaliyetlerini sürdürdük. ABİGEM Trabzon bölgede hem eğitim hem de projelerde aktif rol oynayarak önemli kazanımlar elde edilmesini sağladı. Bölge iş dünyasına katkısı büyük olmuştur.” dedi.