AB ŞEMSİYESİ ÖRTEMEMİŞTİR!

AB ŞEMSİYESİ ÖRTEMEMİŞTİR!

AB ŞEMSİYESİ ÖRTEMEMİŞTİR!

AB ŞEMSİYESİ ÖRTEMEMİŞTİR!

Türkiye, korona virüsünün verdiği tahribatların giderilmesi için insanlık adına yapılması gerekenleri yaparken AB Konseyi, kararlarıyla eleştiriliyor.

TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, AB Konseyi’nin 23 Nisan’daki konsey toplantısında Türkiye aleyhine alınan kararı eleştirdi.

AB’DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
TÜRKAV Şube Başkanı Kuru yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Değerli Basın Mensupları; 23 Nisan’da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Konsey toplantısının sonuç bildirgesinde; Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs Rum Kesimine ve Yunanistan’a destek verildiği görülmüştür.
Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi ‘Avrupa Birliği’ şemsiyesi altına saklanarak, Ege ve Doğu Akdeniz’i parselleme stratejilerine dünyanın konumu ne olursa olsun durmaksızın devam etmektedirler. Peki neden? Dünya, Korona virüsü, pandemi ile çaresizlik içinde iken bile, AB’nin ilgi alanı Türkiye’nin hakları üzerinde olmaktadır. Çin’ in Vuhan şehrinde ortaya çıkan virüsün Doğu Türkistan’daki etkileri ve Çin yönetiminin yaklaşımlarını insanlık adına AB Konseyi neden değerlendirmemiştir? AB Konseyi, Dünya sağlık örgütü, dünyanın bu virüs illetinden bir an önce kurtulması için çabaları olarak ne yapmaktadırlar? Doğu Türkistan’ da ki pandemi ne durumdadır? Yunanistan’ in, Kuzey Kıbrıs Rum Kesiminin ilgi dâhilinde olmasa da, Türkiye, korona virüsünün verdiği tahribatların giderilmesi için insanlık adına yapılması gerekenleri yaparak dünyaya yardımıyla var olmaktadır. AB konseyi neyin peşindedir? Anlamak pekte zor olmamaktadır. AB, Seviyesiz, hakkaniyetsiz, birlik gücünün arkasındaki art niyetlerinin varlığını her alanda gösterirken, Doğu Akdeniz’de de göstermekte olduğudur.

HAZIRLIYOR, UTANMADAN OYNUYOR
Yunan ve Rum basını, Türkiye tarafından kabul edilmemesi gibi açıklamalarını utanmadan dünyaya servis etmektedirler. 23 Nisan’ da yapılan AB Konsey toplantısı sonuç bildirgesinin Doğu Akdeniz’e dair bölümünde dünyanın her probleminin altında var olan birlik dayanışması, tekrar yer almıştır. Ancak, bu anlayışla bir sonuç alınamayacağını artık AB’nin anlaması gerekmektedir.
İnandırıcılığını öteden beri kaybettiği bilinen AB Konseyi, toplantı sonrası yaptığı sonuç bildirgesiyle de bir kez daha inandırıcılığı olmadığını dünyanın önüne getirmiştir. Türkiye Doğu Akdeniz’de, hem kendi haklarını, hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam etmesi, tarihi ve hukuki sorumluluğudur.”
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU