AB HEYETİ TKDK PROJELERİNİ ZİYARET ETTİ

AB HEYETİ TKDK PROJELERİNİ ZİYARET ETTİ

AB HEYETİ TKDK PROJELERİNİ ZİYARET ETTİ

AB HEYETİ TKDK PROJELERİNİ ZİYARET ETTİ

Bir dizi program için Trabzon’a gelen AB Türkiye Delegasyonu heyeti, TKDK Projelerini ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzınıdou ve beraberindeki AB’ye bağlı 18 ülkenin misyon şefi yardımcılarından oluşan heyet TKDK Projelerini ziyaret etti

AB HEYETİ TKDK PROJELERİNDE
Bir dizi programlar için Trabzon’a gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzınıdou ve beraberindeki AB’ye bağlı 18 ülkenin misyon şefi yardımcılarından oluşan heyet TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği verilen İskalita Otel (Ayşe Kaya) ve Kahvaltı Dünyası (Hüseyin Tüysüz) projelerini ziyaret etti.
Burada işletme sahipleri Ayşe Kaya ve Hüseyin Tüysüz’den tesisleri hakkında bilgi aldılar.


İSTİHDAMDA HEDEF YAKLAŞIK 2420 KİŞİ
TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu heyete yaptığı bilgilendirmede; “IPARD I ve IPARD II programları ile toplamda 253 proje ile sözleşme imzaladık. Sözleşme imzaladığımız projelerin; Toplam Yatırım Tutarı: 477 Milyon TL Hibe Tutarı: 228,8 Milyon TL Toplam Hibe ( %18 KDV Muafiyeti + Hibe Tutarı ) : 314,66 Milyon TL.
Yapımı tamamlanarak ödemesi gerçekleştirilen 72 projemiz ve devam eden 44 projemiz olmak üzere toplam 116 adet Kırsal Turizm projesi ile TKDK’nın faaliyette bulunduğu 42 il içerisinde Türkiye 1.siyiz. Tüm projelerimizin tamamlanmasıyla Trabzon’a yaklaşık 264 Milyonluk turizm yatırımı kazandırmış olacağız. Sözleşme imzalanan 253 projenin 109 âdeti kadın girişimcilere aittir. Bütün tedbirlerimizde kadınlara ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık sağlamaktayız. Tamamlanan işletmelerimizde 2005 kişi istihdam edilmiş olup tüm yatırımlarımız tamamlandığında istihdam sayısı yaklaşık 2420 kişi olacaktır.” ifadelerini kullandı.


TRABZON’UN TARİHİ VE DOĞASINA HAYRAN KALDIK!
AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzınıdou ise, iki günlük Trabzon ziyaretlerinde Trabzon’un tarihine ve doğasına hayran kaldıklarını dile getirdi. AB fonlarıyla desteklenen bu tür işletmeleri ziyaret ettikleri illerde özellikle gezdiklerini belirten Pertzınıdou; “Bugün ziyaret etmiş olduğumuz işletmeleri de çok beğendik. AB destek fonlarının etkin bir şekilde kullandırıldığını görmekten son derece mutluyuz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) yürüttüğü başarılı çalışma için Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu nezdinde tüm TKDK çalışanlarına teşekkür ederiz.” dedi.