Yıldız, muhtar adayı

       Yıldız, muhtar adayı

Yıldız, muhtar adayı

               Yıldız, muhtar adayı 

 

 

Serkan Yıldız, Akarsu Mahallesi (Larhan) muhtar adayı oldu. 10 yıl aza olarak hizmet ettiği mahalleye bu dönem muhtar olarak hizmet etmek istediğini söyledi

 

                                         Neden aday oldu

 

                                Serkan Yıldız, 10 yıl azalık dönemi olduğunu söyleyerek; “bu dönem muhtar olarak mahalleme hizmet etmek için yola çıktım. Sorunların neler olduğunu yakından bildiğimden çözümlerini de, yakından bilmekteyim. Bu dönem halkımız talebini  ve beklentilerini doğrultusunda adaylığımı açıkladım. Mahallemin eksiklerini tespit edip gereken ne varsa, yapmak için gayret edeceğim. Amacım, mahalleme en iyi şekilde hizmet vermektir. Mahallemizin sorunlarının çözümü için özverili bir şekilde çalıştım. Ve bu dönem halkımızın talebi ve beklentileri doğrultusunda muhtar adaylığıızı ilan ettik.”   

 

                                      Uçarsu Şelalesi

 

                                     Akarsu Mahallesinde bulunan Uçarsu şelalesini çok önemsediğini söyleyen muhtar adayı Yıldız; “şelaleyi en iyi şekilde tanıtacağım. Herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Turizm açısından da, ilçeye katkı sağlayacağından eminim.” Yıldız sözlerine şöyle devam etti, “şelale doğal yapısıyla oldukça dikkatleri çekmektedir. Şelanenin etrafındaki yeşillik görenleri hayrete düşürmektedir. Her bakımdan göz zevkine hşiap eden Uçarsu şelalesini turizme kazandırmak için elimden geleni yapacağım.”

 

                                  Köy Okulu ve yaşam merkezi

 

                             Taşımalı eğitimden sonra  köy okulları bir bir kapandı. Bunlardan bir tanesi de, Akarsu mahallesindeki okuldu. Okul binası, şimdilerde kursiyerlerin el emeği göz nuru el işlerinin öğreniminde vesile olmaktadır. Binanın bir bölümünde ana sınıfı faaaliyet göstermektedir. Binanın tahsisi yapılırsa, köy konağı olarak da, mahalleye hizmet verecektir.

Muhtar adayı Serkan Yıldız, köy okulu ve yaşam merkezini çok önemsediğini de, ifade etti.

 

                                    Gençleri unutmadı 

 

                               Şeffaf muhtarlık yapacağını söyleyen Yıldız, “muhtarlık ofisinde herkesin görüşüne önem vereceğiz. Gençlerimizi de, bu bağlamda unutmuyoruz. Onlar bizim geleceğimizin teminatıdır. Kuracağmız watsap grubuyla gençlerimizin sorunlarını yakından takip edecğiz. Onlarla fikir alış verişinde bulunacağız.  Her fikir bizim hizmet yapmamıza bir vesiledir.” 

Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü; “mahallemizle bir bütün olarak çalışacağız. Vatandaşımızın çözüm önerilerini kulak ardı etmeyeceğiz. Her söz bizim için çok kıymetlidir. Görüşler ve öneriler, daha iyi hizmet yapmayı sağlar.” 

 

 

                                              Camiler

 

                     Akarsu mahallesinde iki cami bulunduğunu söyleyen muhtar adayı Serkan Yıldız, her iki camininde, temizliğini seve seve üstleneceğini söyledi. Camilerin ibadet yeri olduğunu ve her daim temiz olmaları gerektiğini vurgulayan muhtar adayı Yıldız; “ camilerimizin temiziliği çok önemlidir.  Çok şükür ki, camilerimiz her daim temizdir. Ben de,  muhtar olduğumda camilerin  temizliğini yaptıracağım. Azalarımızla birlikte her daim vatandaşımızın yanında olacağız. Cenaze, düğünde hep beraber olacağız. Yalnız bırakmayacağız.” 

 Muhtar adayı Serkan Yıldız, mezarlık temizliğinede gereken önemi vereceklerini söyledi. Tek,  mezarda olsa, temizliklerini üstleneceğini belirtti. 

 

                                      Aydınlatma ve yollar

 

                     Muhtar adayı Serkan Yıldız, mahalle aralarındaki yolların bakımına da değindi. Yıldız, “mahalle aralarındaki yolların bazıları bakımsız. O yolları onarıp vatandaşın hizmetine sunacağız. Ayrıca, yayla ve mezere yollarının da, yıpranan bölümlerini yaptıracağız. 

Mahallemizin eksik gördüğümüğz her ne varsa tamamlayıp, halkımızın rahat etmesi için çalışacağız. Hzimette asla sınrı tanımaycağız. Ben ve aza arkadaşlarım gece gündüz, mahallemiz için  başka neler yapacağımızı hususunda gereken hassasiyeti gösterip, vatandaaşımızın görüşünü alarak, hizmet edeceğiz. Telefonlarımız 7/24 açık olacaktır. Her kimin sıkıntısı varsa, bizimle iletişime geçecektir.” 

 

                                   Bilgilendirme

 

                       Akarsu Mahalle muhtar adayı Serkan Yıldız, her daim vatanadaşınyanında olacağını belirterek; “hayvancılık yapanlara devlet desteklerini haber vereceğiz. Zamanı gelince bilgilendirme yapacağız. İhtyaçlı ailelere sosyal yardımları devam etmesi için sürekli yanlarında olacağız. 

Vatandaşların kamudaki işlerini takip edeceğiz ilgili makamlara ileteceğiz.. Her türlü bilgiyi ve alakayı göstereceğiz. “

 

                                    Teşekkür 

 

                       Akarsu Mahalle muhtarı Serkan Yıldız, saygı, sevgi çerçevsini her daim ön planda tutarak; “şu ana kadar mahallemişze hizmet veren tüm muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim. Ve de onlara mahallemize hizmet verirken, yardımcı olan azalarımıza ve de mahallemizin geçmişte her noktasında camisinde okulunda yolunda ve suyunda emek veren tüm abilemize teşekkür ederim. Ölenler de rahmet diliyorum. Şükranlarımı sunuyrum. Eğer görev muhar olarak seçilirsem, önceki muhtra abilerimin tecrübeleirnden istifade edeceğim.”

 

                                     Serkan Yıldız Kimdir?

 

                         1981 yılında Akarsu Mahallesinde doğdu. İlkokulu kendi mahallesi Akarsu ‘da okudu. Ortaokul ve Lise eğitimini Maçka’da tamamladı. Halen Akarsu Mahallesinde ikamet etmektedir. 

İlkokul Aile Birliği başkanlığı, cami mütevelli heyetliği ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikler yaptı. Doğup büyüdüğü Akarsu Mahallesinde, İki dönem muhtar azası olarak görev yaptı.