Yazarlar gazetede buluştu

     Yazarlar gazetede buluştu

Yazarlar gazetede buluştu

                Yazarlar gazetede buluştu

 

Maçka Haber gazetesinde buluşan yazarlar görüşlerini fikirlerini ortaya koydu

 

                   Maçka Haber gazetesi İmtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna, Maçka Haber Gazetesi yazı İşleri Müdürü Fatma Karahasanoğlu,  gazetede bir araya geldi.  Bir çok konuya değinen  yazarlar dünyanın geldiği son durumu değerlendirdiler. Bir yıldan fazla dünyayı kasıp kavuran Kovid19 yazarların ilk gündem konusu oldu.

 

                    Her üç yazar da

 

                  Her üç yazar da kendi fikrini açıklarken, örnekler vermeyi ihmal etmedi. Yazarların en önemli gündem maddesi Kovid19’du. Üç eski dost, eski günleri yad ederken, Kovid19’la geçen günlerinin zor olduğunu dile getirdi.   

 

                        İlk vaka     

 

           Maçka Haber Gazetesinin İmtiyaz sahibi Duygu Karahasanoğlu, Kovid19’un insanlık adına neler alıp neler götürdüğünü anlatarak; “2020 yılının 11 Mart günü ülkemizde görülen ilk vakayla başlayan süreç bugüne kadar geldi. Kentler, ilçeler Kovid19’la sallandı. Okullar, camiler, lokantalar, kahveler, kuaförler, alış veriş merkezleri kapandı. Gün geldi kısıtlamalar arttı. Sonra normalleşmeye gidilerek, tedbir alınarak okullar ve camiler ve diğerleri tekrar açıldı. Dünya yeni bir sürece giriyor. Teknolojinin insanlığa sunduğu sınırsızlık yarın farklı boyutlarla daha da sınırsızlığa gidecek. Küreselleşen dünyada her ihtimal göz önündedir.” Dedi.

 

                            Dijital dünyaya adım adım gidiyoruz

 

                 Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube başkanı Kamuran Tuna, Kovid19 gerçeğiyle yaşamaya alışmaktan başka şans olmadığını vurgulayarak; “her birimiz Kovid19 gerçeğini biliyor, ona göre tedbir alıyoruz. Alınan tedbirlerle yaşantımıza devam ediyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dijital bir dünyaya adım adım gidiyoruz. Bu dünyada neler olacağını bekleyip göreceğiz. “dedi.

 

                                    Harita ortada

 

                    Yazarlar, her konu üzerinde fikir alış verişinde bulunsa da, ana konu kuşkusuz Kovid19’du. Maçka Haber gazetesi Yazı  işleri müdürü Fatma Karahasanoğlu, Kovid19’la ilgili görüşlerini anlatarak; “yeni bir hayat, yeni bir düzenle bir yıldan beri yaşıyoruz. Bazen bunalıyoruz, bazen sıkılıyoruz. Alışık olmadığımız bir yaşam tarzıyla baş başayız. Kovid19 gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğumuzu bilmememize rağmen hala kısıtlamalara tedbirlere uymayanları görüyoruz. Türkiye haritası giderek kırmızı renge boyanıyor. Bunu maviye çevirmek bizim elimizde ancak bunun bilincinde çoğu kez olamıyoruz.” Dedi.    

 

                        Yazar kartı

 

                   Yazarlar fikirlerini samimi duygularla dile getirirken, sıcak kahvede unutulmadı.  Kahveler yudumlanırken, konularda iyice derinleşti. Kitap baskıları, kitap satışları üç yazarında ortak sorunuydu. Yeni kitap çalışması olup olmadığı konuşların arasına sıkıştırılsa da, yazarların yeni kitap çalışması olduğu kullandıkları sözcüklerden anlaşıldı. 

Türkiye Yazarlar Biriliğinin yazarlara yönelik çıkaracağı yazar kartı da gündem de ki, yerini aldı. Türkiye’nin bir çok ilinde şubesi olan Türkiye Yazarlar birliği yoluna emin adımlarla devam ederken, yazarlarına yeni bir kart çıkartmak için düğmeye bastı.