Türkiye Erasmus’ta 2., Trabzon  Türkiye Birincisi

  Türkiye Erasmus’ta 2., Trabzon  Türkiye Birincisi

Türkiye Erasmus’ta 2., Trabzon  Türkiye Birincisi

            Türkiye Erasmus’ta 2., Trabzon  Türkiye Birincisi

Trabzon,Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği’nin hibe programlarında Türkiye, Avrupa 2. Sırada yer alırken, Trabzon  Türkiye’de 1. Sırada yer aldığı bildirildi.

Trabzon İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Zağnos Vadisinde gerçekleştirilen Erasmus Günleri Programı’nın açılışını gerçekleştiren İl milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Türkiye, Avrupa 973 etniklik ile 2. Sırada yer alırken, Trabzon  2 bini aşkın öğrencinin katılımı ile  Türkiye’de 1. Sırada yer aldığını söyledi.

            TÜRKİYE AVRUPA’DA EN FAZLA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİREN 2. ÜLKE

 

            ErasmusProgramı; kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam imkanlarının artırılmasını amaçlandığını belirten Müdür Hasan Duygun, “Trabzon, Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği’nin hibe programıdır.Her yıl Ekim ayında kutlanan “Erasmus Günleri” bu yıl 9-14 Ekim tarihleri arasında kutluyoruz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları etkili çalışmalar ile Erasmus+ programından faydalandırmaktayız. 2022 yılında 58 ülkede 6 bin 295 etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin 973’ü ülkemizde gerçekleştirilerek, Türkiye Avrupa’da en fazla etkinlik gerçekleştiren 2.ülke oldu. Bu sene bakanlığımızın ülkemizi 1.sıraya taşıma hedefi doğrultusunda ilimizdeki tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz bir araya gelerek farkındalık oluşturmak amacıyla Erasmus Günleri çalışmalarını gerçekleştirdik.” dedi. 

            ÖRNEK ÇALIŞMALARIMIZI AVRUPA’YA TAŞIYORUZ

 

Bu yıl Erasmus günleri etkinliklerini Trabzon'da ilk defa bir şenlik ve atölye çalışmaları kapsamında kutlayacaklarını belirten Müdür Uygun, “Erasmus projeleri kapsamında Müdürlüğümüz Ar-Ge birimi koordinesinde yapılan yurtdışı faaliyetleri ile birçok öğretmen ve öğrencimiz Avrupa ülkelerine hareketlilik yaparak kişisel ve mesleki becerilerini geliştirme imkânı elde ettiler. Bununla birlikte eğitim sistemimizdeki örnek çalışmaları da Avrupa'daki meslektaşlarımıza ve öğrencilerimize tanıtma fırsatı yakaladılar. Erasmus Günleri Şenliğimizi bu deneyimleri kutlamak ve paylaşmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Şenliğimizde kodlama, kültür, sanat, drama, zekâ oyunları, bilim, spor, ritim, çocuk oyunları gibi alanlarda birçok atölye ile öğrencilerimizi buluşturacağız. Umuyoruz her bir öğrencimiz bugün güzel kazanımlar ve unutulmaz anlar deneyimleyeceklerdir” dedi 

Müdür Uygun geleceğimizin ışığı kıymetli öğrencilerimizin bu imkânları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ederek bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Tüm öğrencilerimize güzel vakit geçirmelerini diledi.

            Öğrencilerimiz Birçok Etkinlik ile Çok Güzel Vakit Geçirdiler.

            Müdür Uygun’un konuşmalarının ardından 2023 halk oyunları alanında Türkiye 3.sü olan Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin ve Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü bünyesinde yer alan öğrencilerin Eskrim ve Wushu gösterileri tüm öğrenciler tarından ilgi ile izlendi. 

Zağnos Vadisinde yürütülmekte olan Erasmus+ projeleri sergilenirken "Bir Bavul Oyun" isimli kukla, palyaço, balon oyunu ve Hacivat Karagöz gösterisi sahnelendi.