SOSYAL MEDYA PAYLAŞIM METNİ

 SOSYAL MEDYA PAYLAŞIM METNİ

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIM METNİ

TALEP EDEN BİRİM

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı

TALEP EDİLEN TARİH

14.12.2020

HABER BAŞLIĞI

Çevrim İçi “Yerelde Basın Buluşmaları”nın Üçüncüsü Karadeniz Bölgeleri Özelinde Gerçekleştirildi

HABER METNİ

Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Göç ve Uyum” konulu Yerelde Basın Buluşmalarının üçüncüsü, Karadeniz bölgesi özelinde 14 Aralık 2020 Pazartesi günü dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile çevrim içi gerçekleştirildi.

Basında doğru bilgilerin yer alması, doğru terminolojinin kullanımı ve haberin yapılış çerçevesi kapsamında yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA, Genel Müdürümüz Dr. Savaş ÜNLÜ, Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK, İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman AKTUNA,  Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU’nun yanı sıra Karadeniz bölgesinde görev yapan basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA: “Önceki dönemlerde olduğu gibi günümüzde de ülkemiz kendisine sığınanlara kapılarını kapatmadı ve bugün beş milyona yakın sığınmacı ülkemizde misafir ediliyor.” dedi.

Uyum alanında pek çok çalışma yürütüldüğüne değinen Genel Müdürümüz Dr. Savaş ÜNLÜ: “Hiç şüphesiz bu çalışmaların en önemli kilit ayaklarından biri, günümüzdeki en önemli güçlerden biri olan, “soft power” yani “yumuşak güç” alanlarından olan siz değerli basın mensuplarının konuya yaklaşımı, konuya katılımı, konuyla ilgili doğru biçimde bilgilendirilmesidir.” şeklinde konuştu.

İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman AKTUNA ise: “Göçmenler üzerindeki algının doğru verilmesinde, objektif verilmesinde yerel medyanın önemi çok büyük.” ifadesinde bulundu.

 “Türkiye’de Göç Yönetimi” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcımız Dr. Gökçe OK: “Medyamızın tabir-i caizse etik kurallarına ve ahlaki diline sığınıyoruz. Destekçimiz lütfen siz olun ve haklı argümanlarımızı dünya kamuoyuna sizler taşıyın.” ifadelerinde bulundu.   

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU da “Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri” konusunda yaptığı sunumda şöyle konuştu: “Kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve siz yerel basın mensupları ile uyum faaliyetleri planlıyoruz. Bunları yaparken ülkemizin siyasi yapısı, bilimi, hukuk sistemi, kültürü üzerine temel düzeyde kurslar vererek bunları bilmelerini sağlıyoruz.”

Program kapsamında ayrıca, Göç Uzmanlarımız tarafından Göç Terminolojisi, YİMER 157’nin Sunduğu Hizmetler ve GİGM İletişim Kaynakları başlıklı sunumlar yapıldı. Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca ise “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.

 

 

 

YAYIN TARİHİ

 

 

HABER PAYLAŞIM ALANLARI

 

EKRAN

 

 

 

 

 

 

 

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIM METNİ

Genel Müdürlüğümüz Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, “Göç ve Uyum” konulu #YereldeBasınBuluşmaları’nın üçüncüsü Karadeniz Bölgesi özelinde gerçekleştirildi. Yerel basın temsilcilerinin katılım gösterdiği programda istişareler ve bilgilendirmeler yapıldı.